Deo Koridora gotov do sredine leta

Užički "Putevi" će do sredine leta završiti radove na deonici autoputa na Koridoru 10 od makedonske granice prema Bujanovcu, dužine 10,8 kilometara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2009.

12:10

Default images

Direktor tog preduzeća Milan Bojović, kaže da je građevinska operativa "Puteva" na toj deonici izgradila četiri nadvožnjaka i tri mosta, i da trenutno polaže drugi sloj asfalta na oko pet kilometara saobraćajnice, dok se na preostalom delu obavljaju pripreme za asfaltiranje.

Izgradnja ove deonice Koridora 10 počela je 1997. godine, da bi zbog ratnih zbivanja u okruženju radovi bili prekinuti, a nastavak gradnje tokom 2002. bio je ubrzo zustavljen zbog neresenih imovinsko-pravnih odnosa sa vlasnicima zemljišta.

"Radovi su nastavljeni u septembru prošle godine i teku predvidjenom dinamikom, a investitor redovno ispunjava finansijske obaveze prema izvodjaču radova", istakao je Bojović.

Užički putari su na jugu Srbije formirali vlastiti kamenolom, asfaltnu i betonsku bazu, što će im pomoći da budu ozbiljan kandidat na tenderu koji će sukoro biti raspisan za izgradnju nove deonice od dvadesetak kilometara Koridora 10 na tom području.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: