Robi Koltrejn zaradio milione, a živeo skromno u štali na brdu i nije izlazio napolje

Svet je obišla tužna vest o smrti glumca Robija Koltrejna, koji je tumačio lik Hagrida u filmovima o Hariju Poteru. Međutim, njegov privatni način života se izgleda nije mnogo razlikovao od onog koji je imao u Hariju Poteru.

Život

Izvor: B92

Subota, 15.10.2022.

09:00

Robi Koltrejn zaradio milione, a živeo skromno u štali na brdu i nije izlazio napolje
Foto:EPA/DANIEL HAMBURY

U izjavi je njegova agentkinja Belinda Rajt potvrdila da je glumac preminuo u 73. godini u bolnici u blizini Falkirka u Škotskoj. Za sobom je ostavio dvoje dece, Alis i Spensera, kao i njihovu majku Ronu Gemel i sestru Ani Re.

Nije samo Hagrid iz "Harija Potera" – sve uloge po kojima ćemo pamtiti čuvenog Robija Koltrejna

I nakon slave ostao skroman

Koltrejn je uprkos silnoj slavi koju mu je uloga donela uvek ostao prizemljen. I nakon što je zaradio milione nastavio je da živi u istoj iznajmljenoj preuređenoj štali na brdima zapadno od industrijskog Glasgova, koju je mesečno plaćao 1000 funti.

Glumčev stanodavac Endru Edmonstun progovorio je o tome kako se Robi potpuno povukao iz javnog života, kao i da skoro nikad nije izlazio iz svoje kuće.

Navodno je svakog dana naručivao hranu za poneti iz jednog obližnjeg restorana, a to je potvrdio i njihov anonimni zaposleni.

"Robi je stalno dolazio, ali onda smo krenuli da mu dostavljamo. Imao je loš kuk pa nije mogao da vozi. Bio je naš vrlo veran kupac", rekao je radnik restorana.

Na ulogu Hagrida nagovorila ga deca

Rođen kao Etoni Robert Mekmilan u Rutherglenu, 30. marta 1950., Koltrejn je bio sin učiteljice i pijanistkinje Džin Ros i lekara opšte prakse Iana Bakstera Mekmilana.

Školovao se u nezavisnoj školi "Glenalmond College" u Pertu i Kinrosu. Tek kad je bio u svojim 20-ima, počeo je da glumi, što ga je podstaklo da uzme umetničko ime Koltrejn kao posvetu džez saksofonistu Džonu Koltrejnu.

Nakon rada u pozorištu dobio je ulogu u BBC-jevoj humorističnoj seriji "A Kick Up The Eighties" i glumio u filmovima "The Comic Strip Presents The Supergrass" i "The Pope Must Die".

No, tek je njegova uloga ruskog kriminalnog šefa u filmovima o Bondu postala međunarodno poznata.

To ga je dovelo do uloge Hagrida u Hariju Poteru, za koju ga je lično odabrala autorka JK Rouling.

Kaže se da je glumac pristao na ulogu diva jer su ga njegova deca nagovarala.

"Ja neću biti tu, ali Hagrid hoće"

Nakon pauze od televizije vratio se na ekrane 2016. u seriji "National Treasure", gde je glumio komičara optuženog za silovanje 15-godišnje devojčice.

U kasnijim godinama ređe se pojavljivao na filmu i televiziji, ali je prošle godine u invalidskim kolicima stigao na specijal povodom obeležavanja 20. godišnjice Harija Potera.

Nasleđe filmova je da će ih generacija moje dece prikazivati svojoj deci, tako da bi mogli da ih gledate i za 50 godina bez problema", rekao je tada.

"Ja nažalost neću biti ovde tada... ali Hagrid hoće", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: