Problemi sa scenografijom: Konstrakta će morati da promeni nastup? FOTO

Kinetičko sunce koje predstavlja simbol ovogodišnje bine najpopularnijeg muzičkog takmičenja Evrosonga očigledno neće sijati punim sjajem.

Život

Izvor: B92

Utorak, 03.05.2022.

12:58

Problemi sa scenografijom: Konstrakta će morati da promeni nastup? FOTO
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Konstraktu smo ispratili u Torino sa neprijatnim vestima koje su stigle direktno iz Italije. Kako prenose tamošnji mediji, scena, koju je dizajnirao i kreirao dizajnerski studio Atelje Frančeska Montinaro, imala je niz problema sa pomeranjem delova kinetičkog sunca još pre zvaničnog početka proba, navodi “Eurovoix news”.

"Scenski nastup sa kvalitetnim nameštajem"; Konstrakta održala prvu probu FOTO

Konstrakta je juče imala prvu probu i videlo se da su izmenjene pojedine tehničke stvari, kao i da postoje sitne promene u izgledu Ane Đurić.

Nakon proba svih učesnika oglasili su se i organizatori Evrovizije da razreše dilemu oko kretanja kinetičkog sunca čiji opseg nije tako dobro predviđen zbog sistema motorizacije koji se koristi. Kao rešenje ovog problema, ograničen je domet kretanja kinetičkog sunca.

"Tokom tehničkih testova u Torinu, produkcijski tim je iskusio izazove koliko je vremena potrebno da se sunce podesi na različite pozicije u vremenu između različitih izvođenja. Na kraju je odlučeno da sunce ostane u istoj poziciji tokom svih 40 pesama, kako bi se obezbedila fer konkurencija za sve učesnike", kažu iz organizacije Evrosonga, a prenosi Eurovoix news.

"Ako pobedim, dovodim Evroviziju u Glibovac" – urnebesne Konstraktine izjave iz Torina VIDEO

Prvobitna zamisao je bila da sunce ima dve strane, to jest da jedna strana ima svetla, a druga bude u LED ekranima. Sunce je trenutno postavljeno tako da svetla budu okrenuta ka publici. Kao rezultat toga, predstavnici brojnih zemalja kojima je trebalo da koriste LED ekrane na suncu morali su da u poslednjem trenutku prilagode svoje nastupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: