Vil Smit napustio Akademiju: "Šokantno, bolno, neoprostivo"

Glumac Vil Smit je istupio iz Američke filmske akademije nakon što je na dodeli Oskara ošamario komičara Krisa Roka.

Život

Izvor: B92

Subota, 02.04.2022.

07:56

Vil Smit napustio Akademiju:
Foto: Profimedia

"Moj postupak na 94. dodeli nagrade je bio šokantan, bolan i neoprostiv. Mnogo je onih koje sam povredio, a među kojima su Kris, njegova porodica, mnogi dragi prijatelji i one koje volim, oni koji su bili u publici, kao i publika širom sveta", poručio je Smit.

Prema njegovim rečima, izneverio je poverenje Akademije te je uskratio priliku za slavlje onima koji su takođe bili nominovani za nagradu.

Akademija je prihvatila njegovu odluku i nastaviće s disciplinskim postupkom protiv njega. Incident se desio nakon što se Rok našalio na račun Smitove supruge Džejde Pinket Smit.

"Vil Smit će snositi posledice" – da li je ovo kraj njegove karijere?

Nije mu bilo prihvatljivo da Rok šaljivo govori o tome što njegova supruga nema kosu, a što je posledica alopecije. Nakon incidenta je dobio Oskara za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Kralj Ričard (King Richard)". U ovom filmu je glumio oca teniserki Venus i Serene Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: