Konačno na sudu: Tužilac kaže: "Predator"; odbrana: "Oni su bili porodica"

Osramoćena muzička zvezda Ar Keli pojavio se na sudu u sredu pošto su date uvodne reči u slučaju koji se odnosio na višedecenijsko navodno seksualno zlostavljanje koje je izvršio pevač na vrhuncu svoje slave.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2021.

13:19

Konačno na sudu: Tužilac kaže:
Foto: Profimedia

Ovaj 54-godišnji pevač, čije je pravo ime Robert Silvester Keli snažno je porekao seksualno zlostavljanje i ponižavanje maloletnih devojaka i muškaraca. Tužitelj navodi da su decu "regrutovali" članovi njegove pratnje. Pevač i njegove pristalice optuženi su za umešanost u "poduhvat", navodi "Independent".

Keli se takođe suočava sa optužbama za prinudu, reket i podmićivanje, kao i za kršenje saveznog zakona Sjedinjenih Država jer je obezbedio prevoz devojčicama za potrebe "nemoralnih" dela. Suđenje, koje bi moglo da traje nedeljama, dolazi dve godine nakon što su ga federalni istražitelji u Čikagu uhapsili po drugim optužbama.

Ar Keli razočaran, slavni prijatelji nisu finansijski pomogli: "Niko ga neće spasiti"

Pomoćnica američkog tužioca Marija Kruz Melendez rekla je da je 54-godišnjak "predator" i da će to dokazati tokom ročišta. Navela je da je on svoju slavu iskoristio za zlostavljanje mladih žena i devojčica, pa čak i maloletnog muškarca. "Ono što su mu uspeh i popularnost doneli je pristup devojčicama, dečacima i ženama", rekla je. "U ovom slučaju nije reč o slavnoj ličnosti koja voli mnogo da se zabavlja, već o predatoru".

Prema izveštajima iz sudnice, advokati Kelija rekli su da su on i oštećene stranke "postali kao porodica" i "kada su se odnosi pokvarili. ... ti pojedinci su postali ljuti, ogorčeni, pa čak i zli."

Advokat Nikol Blank Beker, rekla je da su optužbe protiv Keli "haos laži" i da postoji niz "neistina".

Ponovljeno je da Keli negira tvrdnje da je seksualno zlostavljao i eksploatisao žene, devojčice i najmanje jednog dečaka tokom vrhunca svoje slave, kao i optužbe za podmićivanje, reket i prinudu.

Porota sastavljena od sedam muškaraca i pet žena konačno će odlučiti o njegovoj sudbini, što je, kako kažu njegove žrtve, bilo dugo čekanje na pravdu. To sledi nakon oslobađajuće presude za optužbe za dečiju pornografiju koja je Keliju stavljena na teret pre 13 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: