Hajka kosovskih medija na Bregovića - zbog "Kalašnjikova" i Radovana Karadžića VIDEO

Napisao je prvu rok pesmu na albanskom jeziku i važio je za najvećeg Jugoslovena nakon Tita. Međutim, na Kosovu je Goran Bregović postao nepoželjan zato što je navodno "idol ubilačke srpske vojske".

Život

Izvor: B92, Prva TV

Petak, 06.08.2021.

13:11

Hajka kosovskih medija na Bregovića - zbog
Foto:Printscreen/Prva televizija

Prema rečima novinara i pisca Branka Rosića, u našoj zemlji skandal i senzacija imaju instant trajanje, a to je stanje budnosti konzumenata senzacionalističkih sadržaja koje, kako dalje navodi, mora konstantno da se održava.

Albanski mediji najavili dolazak Gorana Bregovića - "inspiratora za masakre na Kosovu"

To je slučaj i sa senzacionalističkim naslovima kosovskih medija koji Bregovića definišu kao "idola ubilačke srpske vojske". Međutim, kako dalje priča novinar, ako je iko u bivšoj Jugoslaviji propagirao antiratnu politiku, onda je to bio Goran Bregovi.

"Bregović je išao na antiratne mitinge, koncerte za mir u Jugoslaviji, tako da ne postoji ni jedna sporna stavka u njegovoj 'ličnoj karti' koja bi ga definisala kao inspiratora masakra na Kosovu", navodi novinar za TV Prvu.

Na poslednja dva-tri albuma "Bijelog dugmeta", čiji je Bregović bio frontmen, snimljeno je par pesama koje su imale političku konotaciju, priča novinar, međutim, to je bio muzički stil Gorana Bregovića - malo provokacija sa jedne strane i širenje jugoslovenskog duha sa druge strane.

Pesma "Kalašnjikov" Gorana Bregovića smatra se još jednom vrstom inspiracije masakra na Kosovu, no kako kaže novinar za TV Prvu, sve su to "intelektualne gluposti", jer pesma, prvenstveno, nije započela rat u Jugoslaviji, a nije ga ni zaustavila.

Takođe, ljudi sa Kosova nekadašnjem frontmenu Bijelog dugmeta zameraju razgovor sa Radovanom Karadžićem koji predstavljaju kao još jedan u nizu motiva i inspiracija masakra na Kosovu.

Naime, Goran Bregović postavlja Karadžiću pitanje - Kako stoji naša stvar, na čemu mu Karadžić odgovara - to je 100 posto sigurno, pri čemu se ne navodi jasan kontekst priče između njih dvojice. Zbog ovog razgovora se uznemirila javnost, iako je Bregović nakon toga objašnjavao da je to bio kockarski razgovor.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: