- Vesti -

Bojana Maljević o Miki Aleksiću: Važno je da se sazna istina

Glumica Bojana Maljević podržala je koleginicu Milenu Radulović, koja je podnela krivičnu prijavu zbog silovanja protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića. Bojana Maljević je napisala pismo u kom je istakla da je važno da žrtve imaju podršku, pre svega roditelja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10 do 20 sati. Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Glumica je pismo objavilo na Tviteru, a pismo prenosimo u celosti:

"Podrška je važna. Sačuvati razum i pribranost, takođe. Sve ostalo može biti štetno, za one kojima je podrška najpotrebnija.

Policija je danas saopštila da je uhapsila Miroslava Miku Aleksića, pedagoga i reditelja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje. Moja koleginica, glumica Milena Radulović, u intervjuu za BLIC je rekla da je podnela krivičnu prijavu, te da nije jedina. Hrabro je ispričala iskustvo i iznela optužbe.

Optužbe jesu strašne i uznemirile su celu javnost. Više od svih uznemireni su roditelji dece koja pohađaju ili su pohađala časove glume kod Mike, poput mene. Uznemireni su i drugi roditelji jer se pitaju šta se dešava njihovoj deci u školama, sa drugim pedagozima, trenerima. O tome koliki je to šok izazvalo svima, a pogotovo nama kojima je Mika postao i kućni prijatelj, suvišno je govoriti.

Bila sam član 'Dečjeg omladinskog dramskog studija Radio-televizije Beograd', to tada nije bila privatna grupa Mike Aleksića. Bila sam u studiju od šeste do sedamnaeste godine (1981-1991). Za to vreme stekla sam mnogo prijatelja i naučila više stvari nego u osnovnoj školi i gimnaziji. Boravak u tom studiju za mene je bio dobar, nisam imala traumatična iskustva i nije mi poznato da je neko ranije iznosio ovakve optužbe. Ali to je moje iskustvo i takva su moja saznanja. Nažalost, ima i drugačijih.

Po saopštenju policije, sumnja se da je Mika u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama njegove privatne škole glume „Stvar srca” u Beogradu, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve bile maloletne. Devojke su takođe podnele krivične prijave.

Nadam se da će se oglasiti u razumnom roku, a to znači što pre. Neophodno je da znamo u kom pravcu će tužilac usmeriti istragu, kada će podignuti optužnicu i za koja krivična dela. S obzirom na to da su iznete strašne optužbe, nadam se da će se cela stvar vratiti tamo gde joj je mesto, u pravosuđe. Smatram da nije dobro nastavljati suđenje u javnosti i medijima ili na društvenim mrežama, jer to može da šteti svima, pogotovo žrtvama i istrazi.

MUP je nakon hapšenja uputio poziv žrtvama da se jave i ja koristim ovu priliku upravo za to: da pružim podršku i ohrabrim sve koji imaju da kažu, da se jave policiji. Molim medije da ne nabrajaju glumce kojima je Mika bio pedagog i da ne dižu tiraže našim slikama i poluinformacijama. Jer je to neprimereno i nije u skladu sa ozbiljnošću ove situacije, kao ni prozivanje glumaca po društvenim mrežama. Mika je bio pedagog i mnogim drugim ljudima koji nisu postali glumci, svi smo jednako važni i ujedno svi smo nevažni — važno je da se sazna cela istina o ovim strašnim i uznemirujućim optužbama. Važno je da žrtve imaju podršku, pre svega roditelja. Razgovarajte sa svojom decom. To je najvažnije."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu