Pevač žestoko isprozivao preživele u napadima u Americi

Frontmen grupe "Eagles Of Death Metal", koja je nastupala u koncertnoj dvorani Bataklan tokom terorističkih napada u Parizu, javno je napao tinejdžere koji stoje iza "March For Our Lives" protesta, održanom prošlog vikenda.

Život

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2018.

21:14

Pevač žestoko isprozivao preživele u napadima u Americi
Foto: Getty

Džesi Hjuz je preživele u pucnjavi u Parklendu nazvao "zlim zlostavljačima mrtvih" navodeći da su iskoristili smrt svojih drugova zarad demonstracija i medijskog pojavljivanja.

"Kada se istina ne podudara sa tvojom smrdljivom agendom, samo zadrži dah, lupkaj nogama i odbij da je prihvatiš", napisao je Hjuz na Instagramu.

"Bilo bi smešno da nije tako patetično i odvratno", dodao je.

"Eagles of Death Metal" su nastupali u Bataklan dvorani u Parizu, 13. novembra 2015, kada su teroristi Islamske države izveli seriju napada na Pariz.

Broj žrtava tokom noći dostigao 130, uključujući 89 ljudi koji su ubijeni baš u dvorani, uz stotine ranjenih širom Pariza.

Pozivajući se na taj napad, Hjuz je napisao: "Kao preživeli iz tog napada, mogu vam reći iz prve ruke da svi vaši protesti i odsustva iz škole vređaju sećanje na one koji su ubijeni i da svakom radnjom zlostavljate i vređate mene i svakog drugog ljubitelja slobode... Živeo rokenrol... I neka svako od vas, zlih zloupotrebljavača mrtvih, poživi što je duže moguće kako biste što duže morali da trpite svoju sramotu i budete prokleti".

Pevač je na društvenoj mreži okačio i fotografiju učenice Eme Gonzales, kako ona cepa američki Ustav. Nazvao ju je "odvratnim licem izdaje" i "preživelom ničega".

Na originalnoj fotografiji, Ema cepa poster na kome je nacrtana meta.

Njegove objave su izbrisane, ali su se ubrzo pojavile i nove. Fejsbuk strana grupe brzo je zatrpana objavama besnih fanova koji su komentarisali kako su završili sa tom grupom.

Hjuzu ovo nije prvi ispad ovakve vrste. Samo nekoliko meseci nakon napada u Parizu, negativno je komentarisao francuske zakone o kontroli oružja.

"Da li je vaša francuska kontrola oružja sprečila smrt ijedne j...e osobe u Bataklanu? Ako je odgovor da, voleo bih da ga čujem, jer ne verujem da je tako", govorio je tih dana.

Godine 2016. tvrdio je da deo krivice pripada pojedinim čuvarima dvorane koji se tog dana nisu pojavili na poslu.

"Izgleda očigledno da su imali ralog da ne dođu", rekao je za Fox Business.

Hjuz se kasnije izvinio za optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: