Nije samo na dnu okeana: Ostrvo smeća pluta Karipskim morem

Šokantni prizori zagađenja, koji dolaze iz Karipskog mora, prikazuju hrpu smeća koja pluta na površini od nekoliko hijlada kilometara.

Život

Izvor: B92

Subota, 18.11.2017.

08:10

Nije samo na dnu okeana: Ostrvo smeća pluta Karipskim morem
Foto: YouTube screenshot

Fotograf Kerolajn Pauers snimila je ovaj šokantan prizor i izrazila gađenje u vezi sa ponašanjem čovečanstva prema planeti.

"Ljudi ne razmišljaju o dnevnim navikama i njihovom uticaju na našu planetu. Imam sreće što sam živela na mestu gde su ti uticaji vidljivi", rekla je Pauers, koja poslednjih 11 godina već živi na malom ostrvu na Karibima.

PROČITAJTE JOŠ: Naučnici u panici: Zabrinjujuće otkriće na dnu okeana

Smatra se da je otpad u more došao iz Gvatemale, putem reka u koje su nedavne kišne oluje donele gomilu otpada iz gradova.

"Jednom kada smeće dođe do mora, vrlo je teško i skupo rešiti ga se. Otpad treba da zaustavimo pre nego što dođe do mora", istakla je Pauers, koju najviše pogađaju smrti morskih životinja koje plastičnim otpadom vrlo lako mogu da se uguše ili da ga progutaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: