- Vesti -

On je zvanično najstariji muškarac na svetu

Neverovatni Sakari Momoi proslavio je 5. februara u Tokiju svoj 112. rođendan, čime je dodatno potvrdio prošle godine “zarađenu” titulu najstarijeg živog muškarca na svetu.

Izvor: B92
Podeli

Ovaj bivši profesor agrikulturne hemije rođen je 5. februara 1903. godine u Fukušimi, a danas živi u jednoj tokijskoj bolnici.

Prošle godine predstavnici Ginisove knjige rekorda dodelili su mu priznanje za najstarijeg živog muškarca, kada je preminuo Njujorčanin Aleksandar Imič.

Momoi je rođen samo dan posle Imiča, prenosi IBTimes. Godine 1928. oženio se devojkom po imenu Tamiko, a njihov brak trajao je sve do njene smrti.

Ovaj Japanac je 112. rođendan proslavio sa porodicom u bolnici, kazao je njegov treći sin Hiro Momoi, koji ima 66 godina. Svoje slobodne vreme starac i dalje najradije ispunjava učeći kaligrafsko pismo i baveći se sportovima koji uključuju igru sa loptom.

Zanimljivo je da je (nezvanično) najstarija žena na planeti od ovog Japanca starija čak deceniju i po. Njeno ime je Leandra Bekera Lumbreras, ima 127 godina i živi u Meksiku, i o njoj vodi računa 20 unuka, čak 73 praunuka i 55 čukununuka.

Međutim, ona nije zvanično priznata kao najstarija osoba na svetu, jer je tokom burnog života njena krštenica uništena. Meksičke vlasti angažovale su se kako bi krštenica sa preciznim datumom rođenja ponovo bila urađena.

Do tada titulu najstarije osobe na svetu drži Japanka Misao Okava, koja ima 116 godina.

Vesti

Vice: Kuvanje sa kokainom

U Kolumbiji, naslednici carstva Pabla Eskobara rade kao i dosad, mada za klasu niže. Današnji medeljinski karteli su strogo strukturisani i vođeni poput multinacionalnih komanija.

Vesti subota 28.02. 14:52 Komentara: 3
strana 1 od 167 idi na stranu