Život

Ponedeljak, 21.03.2022.

17:23

Čola na stubu srama: "Šta mu je to trebalo?"

Zbog pesme "Kao moja mati" sa albuma "Zavičaj" iz 2006, Zdravko Čolić se na iznenađenje brojnih fanova - našao na stubu srama.

Izvor: B92

Čola na stubu srama:
Foto: Printscreen TV Prva

Naime, pevača su na Tviteru "isprozivali" više nego ikad, zbog reči koje glase:

"Ti nikad nećeš biti kao moja mati što je bila ocu mom, kraljica, sluškinja, sve, al' nikada po svom."

Ponovno interesovanje za ovu pesmu nastalo je nakon rada studentkinje Ane Ninković koja je sakupila popularne numere sa naših prostora koje opravdavaju ili podržavaju nasilje nad ženama. Među tim naslovima našla se i ova pesma Zdravka Čolića. Čolu, inače velikog miljenika nežnijeg pola, "prozivale" su kako žene, tako i muškarci, pitajući se "kako mu je uopšte palo na pamet da otpeva ovako nešto".

"Nikad mi neće biti jasno šta je Čoli trebala pesma "Ti nikad nećeš biti kao moja mati"", pokrenula je raspravu jedna korisnica Tvitera.

Jedan muškarac je obrazložio i zašto misli "da je pesma krš": "Od one čuvene: "Sve su one k*rve, osim moje majke", napravili poeziju. Otprilike, to je analiza pesme, a proizvod je upakovan za balkansko tržište koje obiluje maminim sinovima kojima su žene slomila srca i koji će u kafani uz ovo da lome flaše o svoje čelo. Prosto, pesma je krš."

Pojedinci su odlazili i dublje u raspravu, ocenjujući, ali i procenjujući numeru, te to kome je "upućena":

"Čolićeva najznačajnija grupa obožavalaca su žene srednjih i starijih godina. Za svaku majku koja ima sina, ova pesma osnažuje emociju superiornosti i značaja njihove žrtve u poređenju sa mlađim generacijama."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

265 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: