Bešlagić se oprostio od Petrovića: "Odmori od producenata koji su ti davali mizerne honorare"

Brojni prijatelji, kolege i glumci opraštaju se na društvenim mrežama od bh. glumca Saše Petrovića koji je preminuo juče u 61. godini života.

Izvor: Klix

Subota, 28.01.2023.

19:33

Bešlagić se oprostio od Petrovića:
Foto: Profimedia

To je učinio i Enis Bešlagić koji je sa Sašom glumio u kratkometražnom filmu "Ram za sliku moje domovine". U svojoj poruci ispod crno-bele fotografije Saše Petrovića, Bešlagić je kritikovao one "koji ga nisu dovoljno cenili".

"Dragi i dobri Saša, sada odmori… Skoro smo se sreli i pričao si mi koliko te 'cene' ovde… ", započeo je Enis svoju objavu.

"Odmori od nekih lažnih kolega, prijatelja i dušebrižnih producenata, koji su umanjivali tvoju vrednost i na kapaljku ti davali mizerne honorare, jer oni 'znaju' koliko tebi treba i koliko ti zaslužuješ, a bio si GLUMČINA! Putuj dušo i tvojoj porodici mir želim", zaključio je glumac u svojoj objavi.

U regionu Saša je najpoznatiji po ulozi Čakija u filmovima o Lepoj Breni iz 1987. i 1989., prvom i drugom delu "Hajde da se volimo".

I Lepa Brena je otkrila otkrila po čemu će ga pamtiti.

"Teško je opisati tugu rečima. Napustio nas je prerano. Ostaće mi u sećanju njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Nadam se da je sada u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada. Neka mu je večna slava", kazala je.

Pored Lepe Brene, od legendarnog bh. glumca oprostile su se brojne kolege i prijatelji, između ostalih, Emir Hadžihafizbegović, Branko Đurić Đuro, Jasna Beri i mnogi drugi.

Iz Narodnog pozorišta Sarajevo oprostili su se od Saše, prisećajući se uloga koje je odigrao u ovom teatru. "Danas je preminuo Saša Petrović — regionalno poznati bh. glumac. Narodno pozorište Sarajevo pamtiće ga po ulogama u dramskim predstavama kao što je 'Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna'. Upućujemo iskreno saučešće porodici, prijateljima i kolegama. Ostaće u večnom sjećanju", naveli su.

Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića "Teško je biti fin", za koju je dobio "Srce Sarajeva" za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine. Upravo je ovu tužnu vest na svom Facebook profilu podelio reditelj Srđan Vuletić.

Petrović se duže vrijeme borio s bolešću te se povukao iz javnosti.

Publici će ostati prepoznatljiv po ulogama u filmovima "Ničija zemlja", "Ovo malo duše", "Život radnika", "Hajde da se volimo", "Kuduz", "Istočno od istoka", "Prokleta je Amerika", "Ničija zemlja", "Gori vatra", " Ljeto u Zlatnoj dolini", "Nafaka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: