Glumica filma "Ivkova slava" skupila hrabrost: "Silovao me je moćnik iz ove industrije"

Glumica Danijela Štajnfeld prepoznatljiva je po ulozi u jednom od najpopularnijih domaćih filmova, "Ivkova slava" iz 2005. godine, u kom je igrala Mariolu, devojku u koju je bio zaljubljen Svetislav kog tumači Nikola Đuričko.

Izvor: B92

Subota, 22.08.2020.

09:50

Glumica filma
Foto: Printskrin/TV Prva

Danijela je tada imala svega 21 godinu, a navodno je zbog pakla koji je preživela pobegla u Ameriku.

Ona je u dokumentarcu "Hold me right" rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije.

Dokumentarac je Danijela nedavno predstavila na Filmskom festivalu u Sarajevu, a u ostvarenju je intervjuisala i žrtve i zlostavljače, ali i ispričala šta se njoj dogodilo.

"Imala sam ideju da napravim film o posledicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i ljudi koji su počinili zločin. Kada sam pogledala sirovi materijal ohrabrila sam se i u poslednjem trenutku odlučila da i ja podelim svoju priču" rekla je Danijela za skorašnji intervju za "Variety".

Po dolasku u Ameriku imala je problem sa posttraumatskim poremećajem, ali se oporavljala uz pomoć prijatelja. "Zatekla me je činjenica da to što ću govoriti o tome je zapravo početak toga da budem okej. To je lečenje. Bilo je to veliko otkriće za mene", rekla je Danijela.

Nije želela da otkriva ime zlostavljača, ali je istakla da se radi o moćniku iz filmske industrije. Kako je rekla, plašila se da bilo kome kaže šta se desilo, a za bezbednost porodice je veoma strahovala, prenose domaći mediji.

"Posle silovanja poveravala sam se jedino mom laptopu. Snimila sam male video zapise koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva oseća posle zlostavljanja", rekla je glumica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: