Povrede tokom odnosa: Kad su dovoljne obloge, a kad treba lekar

Iako bi seks trebalo da bude prijatno i zabavno iskustvo, ponekad se neplanski dogode problemi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Istraživanje sprovedeno na 2000 ljudi pokazalo je da se čak 22 odsto mladih od 18 do 24 godine povredilo tokom seksa, piše health24.com.

Evo koje su povrede najčešće navodili i kako da ih sanirate:

Ogrebotine na vagini

Tokom seksa može doći do povreda unutar vagine koje mogu uzrokovati bol, krvarenje pa čak i infekcije.

Do ogrebotina u vagini dolazi kad žena nije dovoljno vlažna pa vagina gubi na elastičnosti, a najlakše ćete ih sprečiti upotrebom lubrikanta.

Peckanje na koži

Seks van kreveta može biti vrlo zabavan, ali ako to radite na nekoj grubljoj površini, trljanje može izazvati neugodan osećaj peckanja na koži posle čega će vam ostati crvenilo i ogrebotine.

Ogrebano područje je najbolje isprati sapunom i vodom i ako je potrebno, zaštititi ga zavojem.

Strani objekti u vagini

Ako vam se tokom seksualnih igrica nešto zaglavilo u vagini, bilo bi dobro da što pre posetite lekara, koliko god ta poseta bila neprijatna.

Povrede leđa

Ako osetite posle strastvenog seksa bol u leđima, najlakše ćete je umiriti ako na povređeno mesto stavite hladan oblog i eventualno nanesete neki gel protiv bolova.

Istegnut mišić

Ovo se rešava slično kao prethodna povreda. Na mišić stavite hladan oblog, a po potrebi popijte i tabletu protiv bolova.

Iritacija hranom

Ako se u krevetu zaigrate sa prehrambenim proizvodima, bilo bi dobro da pripazite da nisu ljuti, inače može lako da se pretvori u neprijatnost.

Ako osetite peckanje, to mesto brzo isperite sapunom i vodom, a možete naneti i neki mlečni proizvod poput jogurta koji će neutralizovati peckanje.

Urinarna infekcija

Ako posle seksa osetite peckanje tokom mokrenja, nemojte odmah da se prepadnete od polne bolesti. Možda se radi o običnoj urinarnoj infekciji, ali se u svakom slučaju javite svom doktoru.

Slomljen penis

Iako u penisu ne postoje kosti, ukoliko se u erekciji silom izvrne u neki neprirodan položaj, može doći do pucanja membrana koje okružuju nabreknuto sunđerasto tkivo.

U ovom slučaju ne stavljajte led na njega, nego istog trenutka požurite kod doktora.

Vesti

Besplatno testiranje na HIV u subotu u Beogradu

Svetski dаn borbe protiv HIV/side obeležava se u subotu, 1. decembra pod sloganom "Sаznаj svoj stаtus" i svi građani će tog dana moći besplаtno dа se sаvetuju i testirаju nа vrius HIV u Grаdskom zаvodu zа jаvno zdrаvlje Beogrаd. Testirаnje će se vršiti nа IV sprаtu u periodu od 8 do 13 čаsovа.

Vesti četvrtak 29.11. 16:15 Komentara: 1
strana 1 od 49 idi na stranu