Deca danas češće obolevaju od ovih bolesti

Kod dece se danas dijagnostikuju bolesti za koje se ranije smatralo da od njih obolevaju samo odrasli, izjavio je direktor Instituta za majku i dete Radoje Simić.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 25.02.2019.

15:19

Deca danas češće obolevaju od ovih bolesti
Foto: zurijeta/depositphotos

"Neke retke vrste tumora, neke retke sistemske bolesti su sada mnogo češće nego ranije. U porastu su alergijske bolesti i bolesti poremećaja imuniteta. Sve se promenilo. Međutim, sada se lakše dijagnostikuju bolesti i lečenje je uspešnije", rekao je Simić Tanjugu.

Lekari Instituta, kako kaže, nastoje da usavršavanjem u inostranstvu donesu znanje u Srbiju i cenjeni su među pedijatrima zemalja regiona. O tome najbolje svedoči podatak da među pacijentima u Instituta ima dece iz svih bivših jugoslovenskih republika.

U Beogradu se, u organizaciji Instituta za majku i dete Dr Vukan Čupić, održava skup "Aktuelni problemi u pedijatriji 2019", na kom učestvuje oko 500 pedijatara iz cele Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: