Zakerberg trlja ruke: Ovo su najpopularnije aplikacije za Android

Sajt MakeUseOf je kreirao listu aplikacija koje se najviše preuzimaju preko Google Play Storea. Na prva četiri mesta su aplikacije koje su u vlasništvu kompanije Meta.

Tehnopolis

Izvor: B92, Makeuseof

Četvrtak, 18.08.2022.

13:50

Zakerberg trlja ruke: Ovo su najpopularnije aplikacije za Android
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Prema navodima sajta, postoji nekoliko aplikacija koje 2,8 milijardi aktivnih korisnika Android platforme najčlešće preuzimaju sa popularne Google prodavnice.

Potrebno je istaći da MakeUseOf u svoju listu nije uključivao aplikacije koje dolaze unapred instalirane na Android uređajima. To znači da na listi nisu Google Play Services (10 milijardi preuzimanja), Gmail (devet milijardi), Google Maps (6,9 milijardi), YouTube (10 miijardi). Nisu uključene ni aplikacije koje su unapred instalirane na Samsungovim telefonima.

1. WhatsApp


Popularna aplikacija ima 8,413 milijardi preuzimanja i predstavlja najpopularniju svetsku alatku za slanje instant poruka. WhatsApp je besplatan i može se preuzeti ovde.

2. Facebook

Iako je dugo bio na prvom mestu, brojni skandali, sumnjive prakse privatnosti i #DeleteFacebook pokret nisu previše uticali na aplikaciju, koja je i dalje u vrhu (6,95 milijardi preuzimanja). Facebook je besplatan i dostupan ovde.

3. Facebook Messenger

Prisustvo Facebook Messengera na trećem mestu (5,67 milijardi preuzimanja) pokazuje koliku kontrolu Zakerbergova imperija ima na tržištu aplikacija za telefone. Facebook Messenger je takođe besplatna aplikacija, i dostupna je ovde.

4. Instagram


Instagram je još jedna aplikacija iz Meta sistema, a u poslednje vreme dobija veliki beoj ažuriranja čime privlači još veći broj korisnika (4,197 milijardi preuzimanja). Instagram je besplatan i dostupan je ovde.

5. TikTok

Među Top 5 najviše preuzimanih aplikacija na Play Storeu, nalazi se i TikTok (2,843 milijardi preuzimanja). Aplikacija je besplatna i dostupna za preuzimanje ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: