Uhapšeni osumnjičeni za hakovanje sajta VTK-a

Policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su tri osobe, dok su protiv dve podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka, i računarska sabotaža, saopštio je danas MUP Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Uhapšeni su Nenad Cvetanović (34) iz Leskovca, Miloš Milošević (21) iz Beograda i Srđan Knežević (29) iz Zrenjanina, dok su protiv Slobodana Jovanovića (30) i Dragana Aleksića (43), obojica iz Beograda, podnete krivične u redovnom postupku Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Cvetanović, Milošević i Knežević su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadleženom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, saopštio je MUP Srbije.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni putem interneta iskoristili prethodno pribavljene administratorske šifre za logovanje na server sajta www.beograd.vtk.jt.rs Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a zatim kršeći mere zaštite, neovlašćeno pristupili serveru i izvršili postavljanje različitih neprimerenih tekstova.

Osumnjičeni su učinili podatke sa pomenutog sajta neupotrebljivim sa namerom da onemoguće postupak elektronske obrade i prenosa podataka, koji su od značaja za rad Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zbog prekomernog broja napada i izmene sadržaja internet stranica, došlo je do ozbiljnog zastoja u radu navedenog internet sajta i izmena njegovih najznačajnih delova koje su počinjen masovnim napadima, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.