Twitter uvodi novu izmenu, evo šta će ubuduće preporučivati

Izmena, koja bi trebalo da korisnike odbrani od AI botova, postaće dostupna od 15. aprila.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Utorak, 28.03.2023.

08:15

Twitter uvodi novu izmenu, evo šta će ubuduće preporučivati
Foto: Primakov / Shutterstock.com

Za nekoliko nedelja svi tvitovi koje budete viđali u svom For You feedu dolaziće od strane Twitter Blue korisnika.

Ilon Mask, izvršni direktor i vlasnik Twittera, je najavio da će sajt prikazivati samo tvitove verifikovanih naloga u For You preporukama, od 15. aprila pa nadalje.

Mask objašnjava da se kompanija na ovakav potez odlučila kako bi se izborila sa AI botovima, te da je oivo jedini realističan način da se spreči najezda naprednih AI botova, koji bi mogli da postanu dominantni na Twitteru. U dodatnom tvitu, Mask je pojasnio da AI botovi mogu da plate verifikaciju (što znači da će se prikazivati i u For You preporukama), sve dok ne imitiraju stvarne korisnike.

Twitterov For You interfejs prikazuje tvitove naloga koje korisnik prati, ali i sadržaj zasnovan na ranijim tvitovima koji su lajkovani ili koje su ljudi iz njihovog okruženja lajkovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: