Tviter zbog tužbe investitora u jednom danu plaća više od 800 miliona dolara

U tužbi se tvrdi da je ta kompanija obmanula investitore u vezi sa podacima o rastu njene korisničke baze i o tome koliko korisnika je imalo interakciju sa ovom platformom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Michael Vi / Shutterstock.com
Foto: Michael Vi / Shutterstock.com

Kompanija iz San Franciska je saopštila da se predloženom nagodbom, koju i dalje mora da odobri sudija, rešavaju sve tužbe protiv te kompanije, i da Tviter ne priznaje bilo kakve prekršaje, prenosi agencija AP.

U prvobitnoj tužbi, koju je 2016. godine podnela investitorka u Tviteru Doris Šenvik, navodi se da su rukovodioci Tvitera “svesno dali netačne javne izjave u vezi sa ovim pokazateljima i da nisu otkrili interne informacije, što je rezultiralo naduvanom cenom akcija koja je pala kada je istina o angažovanju korisnika postala poznata”.

Kompanija je saopštila da planira da iskoristi gotovinu za plaćanje nagodbe u četrvtom kvartalu 2021. godine, i da očekuje da će kao rezultat toga uknjižiti jednokratni gubitak.

U tužbi se navodi da su rukovodioci Tvitera 2014. godine saopštili da se očekuje da će se prosečna mesečna baza korisnika, srednjoročno gledano, značajno povećati “na preko 550 miliona", i na "preko milijardu" gledano na duže staze.

U 2019. godini, Tviter je prestao da prijavljuje mesečne podatke o korisnicima, a sada objavljuje samo dnevni broj korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.