Šta je Taopatch Sport, uređaj koji koristi i Novak Đoković?

Verovatno ste već imali prilike da vidite ili pročitate informacije o tome da Novak Đoković koristi neki neobičan uređaj na svom telu, koji je okarakterisao kao "najveću tajnu svoje karijere". Evo o kakvom uređaju se radi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 02.06.2023.

11:45

Default images

Taopatch ili njegova verzija Taopatch SPORT je uređaj sa patentiranom nosivom nanotehnologijom, koji pretvara toplotu tela u svetlost. Konvertovana svetlost se potom koristi u terapeutske svrhe i može da pomogne kod brojnih zdravstvenih simptoma.

Kretor uređaja i osnivač kompanije Taopatch, koja ga proizvodi, je Fabio Fontana - italijanski bioinženjer. Uređaj je kreirao 2013. godine, nakon proučavanja štetnih efekata koje elektromagnetno zagađenje ima na zdravlje ljuskog tela.

Ideju za kreiranje uređaja dobio je nakon što je doživeo nezgodu koja je dovela do jakih glavobolja i ograničenog kretanja. Fontana je uređaj kreirao i kako biu farmaceutsku medicinu transformisao u vibracionu medicinu.

Prvobitno, Taopatch je kreiran kako bi tretirao kontrakciju mišića i navodi se da uspešno pomaže ljudima koji imaju oboljenje multiple skleroze. Isto tako, navodi se da pomaže u uspostavljanju emocionalnog balansa, kod hroničnih bolova, ispravlja loše držanje tela, loše spavanje i druge simptome.

Iz kompanije ističu da je Taopatch kreiran kombinovanjem pravih potencijala nanotehnologije sa vrhunskim metodama u segmentu svetlosne terapije.

Taopatch SPORT, prema navodima, koristi dva sloja nanokristala koji konvertuju telesnu toplotu u svetlost, koja potom komunicira sa određenim akupunkturnim tačkama na telu. To pomaže delovima tela "da se podsete" kako da prirodno komuniciraju sa ostatkom tela, što potom vodi do gore pomenutih poboljšanja.

Na tržištu Evrope, Taopatch je klasifikovan kao medicinski uređaj prve klase (prema regulativi Evropske unije) i prema svim navodima, bezbedan je za upotrebu.

Kako se navodi na sajtu kompanije, Taopatch je vodootporan, može da se pere i stiže sa hipoalergenskim adhezivima za primenu na koži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: