Sony integriše u PlayStation popularnu platformu za komunikaciju Discord

Elektronski gigant je investirao u aplikaciju i sada ima manjinski udeo u kompaniji, a integrisaće popularni Discord u svoju PlayStation Network do 2022. godine.

Izvor: BBC
Podeli
Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com

Discord koristi više od 140 miliona igrača svakog meseca, uglavnom na računaru i mobilnim uređajima. Stručnjaci se nadaju se da će ovo partnerstvo omogućiti lakšu interakciju igračima koji koriste različite konzole i uređaje.

"Stalno tražimo nove načine kako da igračima širom sveta omogućimo da se međusobno povezuju, stvaraju nova prijateljstva i zajednice i dele zabavna iskustva i trajne uspomene", rekao je predsednik i izvršni direktor Sony-ja Jim Rian u blogu.

"Naš cilj je da približimo iskustva Discord-a i PlayStation-a na konzoli i mobilnom uređaju od početka sledeće godine, omogućavajući prijateljima, grupama i zajednicama da se lakše druže, zabavljaju i komuniciraju dok igraju igre zajedno." Dve kompanije već rade na integraciji, dodao je on.

Gejming rivali

Partnerstvo dolazi samo dve nedelje nakon što je Discord odbio ponudu Microsofta za kupovinu kompanije od 12 milijardi dolara. Prema Bloombergu, platforma za razmenu poruka odbila je dogovor kako bi se fokusirala na potencijalni samostalni izlazak na berzu u budućnosti.

Sony-jeva investicija deo je kruga finansiranja Discord-a od 100 miliona dolara. "Microsoft, jedini stvarni rival kompanije Sony u prostoru konzole, potencijalno je napravio grešku dopuštajući Discordu da se izvuče i sada bude čvrsto integrisan u ekosistem Playstation", rekao je Matthew Gribben, stručnjak za mobilne igre.

"To (partnerstvo) pokazuje koliko su kompaniji Sony značajne igračka i strimerska zajednica"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu