Seul hoće da zabrani pristup YouTube kanalu, tvrdi da "vrši severnokorejsku propagandu"

Južnokorejska Nacionalna obaveštajna služba (NIS) danas je zatražila od državnog tela za cenzuru interneta da blokira pristup severnokorejskom propagandnom YouTube kanalu, saopštili su zvaničnici.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

14:00

Seul hoće da zabrani pristup YouTube kanalu, tvrdi da
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Podnet je zahtev da se u zemlji zabrani kanal "Olivija Nataša", koji vodi devojka iz Severne Koreje po imenu YuMi, rekli su zvaničnici Komisije za standarde komunikacije Južne Koreje (KCSC).

KCSC planira da održi sastanak sledeće nedelje da razmotri taj zahtev, prenosi Jonhap.

Prošle godine, Južna Koreja je već blokirala pristup nekim kanalima na osnovu toga što su, kako se tvrdi, vršili severnokorejsku propagandu.

Američki Google je zatvorio kanal "Olivija Nataša" u junu prošle godine, ali su novi video snimci postavljeni na novi nalog koji pripada YuMis, na jednom od kojih devojka prikazuje luksuznu večeru s porodicom.

NIS je ranije saopštio da se očekuje da će Severna Koreja pojačati sajber napade protiv Seula pre opštih izbora u Južnoj Koreji u aprilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Podeli: