Tehnopolis

Ponedeljak, 19.12.2022.

13:15

Pripremite se da platite mnogo više za iPhone 15 Ultra

Predstojeći iPhone 15 Ultra je uzburkao IT industriju, a pojavljuju se brojne glasine i informacije o novom telefonu, uključujući i njegovu moguću cenu.

Izvor: B92, Gizmochina

Pripremite se da platite mnogo više za iPhone 15 Ultra
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Prema navodima uticajnog insajdera LeaksApplePro, iPhone 15 Ultra će imati početnu cenu od čak 1299 dolara. Ovo predstavlja značajno povećanje u odnosu na aktuelni iPhone 14 Pro Max, koji ima početnu cenu od 1099 dolara.

Ovakvo povećanje bi predstavljalo najveće poskupljenje u istoriji kada je u pitanju jedna iPhone generacija i biće šok za mnoge kupce popularnog brenda telefona.

Kada je u pitanju razlog ovako velikog povećanja cene, LeaksApplePro objašnjava da će na to uticati povećanje troškova proizvodnje i inflacija, kao i potreba da se održi prodajna cena.

Pored toga, očekuje se da će iPhone 15 Ultra stići sa brojnim novim poboljšanjima i funkcijama, uključujući kvalitetnije materijale kao što je titanijum. Ranije glasine su sugerisale da će Ultra biti novi član iPhone linije, a da neće biti osnovnog iPhone 15 modela.

Prema procurelim informacijama, iPhone 15 Ultra će imati 256GB skladišnog prostora (duplo više od sadašnjeg modela). Takođe, očekuju se dve prednje kamere i USB-C port sa Thunderbolt 4 brzinama, koji će zameniti Lightning port.

Ostaje da se vidi kako će ostali modeli iz iPhone 15 biti cenovno pozicionirani na tržištu, ali je moguće da će veća cena iPhone 15 Ultra imati prateći efekat i na ostatak linije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: