Tehnopolis

Utorak, 02.08.2022.

08:20

"Pokušaji kreiranja metaverzuma će propasti"

Vitalik Buterin, koji se proslavio kao suosnivač ethereum kriptovalute, veruje da će propasti planovi korporacija da kreiraju metraverzum.

Izvor: B92, Gadgets360

Foto: Deemerwha studio / Shutterstock.com

On je u svom tvitu istakao i da ne postoji čak ni uopšteno prihvaćena definicija termina metaverzum, tako da je još uvek prerano predvideti šta će potrošači najviše tražiti od ovog ekosistema.

Buterin je u svojoj kritici kompanija, koje ulaze u prostor metaverzumna, pomenuo i kompaniju Meta. "Sve što Facebook sada kreira će propasti", napisao je on u tvitu, ističući da će kompanije koje se fokusiraju na metaverzum najverovatnije biti neuspešne jer je još uvek rano odrediti šta ljudi zaista žele.

On ipak ističe da će se metaverzum u nekom trenutku oformiti, ali da bilo koji od postojećih korporativnih pokušaja da se namerno stvori metaverzum neće ostvariti svoj cilj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: