Pala tužba: Google obmanjivao korisnike

Pre nego što je Google Stadia striming servis zvanično pušten u rad, kompanija Google je obećavala revoluciju na polju strimovanja video-igara iz oblaka, sa niskom latencijom, visokom rezolucijom i najvišim kvalitetom prikaza, i to u 4K.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Shutterstock/Cody Engel
Shutterstock/Cody Engel

Google obećava preko 120 novih video-igara na svom proizvodu

Google Stadia će omogućiti livestream igara na YouTube

Nešto malo pre izlaska servisa Google je povukao tvrdnje o 4K rezoluciji na bilo kojem hardveru i moći Stadia servisa. Nakon što je Stadia puštena u rad, viđeno je i u praksi da nije baš sve kako treba, pošto je rezolucija značajno varirala, kao i sam kvalitet grafike.

Nakon što su krajni korisnici, igrači, videli o čemu se radi, krenule su razne žalbe na račun Stadia servisa, na šta su iz kopmanije Google odgovorili da su krivi developeri, a ne oni.

Tužba je pokrenulo čak 42 ljudi, i to zbog kršenja pravila o poštovanju ugovora, i zbog obmanjivanja pretplatnika, prenosi play.co.rs.

Cilj tužbe je da se povređenim korisnicima nadoknadi šteta koju su pretrpeli, a ujedno se traži od suda da naloži kompaniji Google da javno prikaže realnu rezoluciju prikaza i FPS za svaku video-igru koja je u prodaji putem Stadia servisa.

Da li će Google odogovarati za ove cehove koje je načinio sa Stadia servisom, teško je proceniti bez odluke suda. Ova kompanija je i ovako u problemima sa Stadia servisom, a nedavno su zatvoreni razvojni studiji u kojima se radilo na Stadia ekskluzivnim video-igrama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.