Ove aplikacije najviše troše bateriju i usporavaju telefone

Brojne popularne aplikacije predstavljaju prilično opterećenje za rad smartfona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2022.

11:20

Ove aplikacije najviše troše bateriju i usporavaju telefone
Foto: Adam Yee / Shutterstock.com

Pogledajte koje među njima su se našle na vrhu liste u istraživanju koje je u obzir uzelo tri različita parametra.

Među 100 najpopularnijih aplikacija, koje najviše cede bateriju vašeg smartfona, zauzimaju najviše memorije i usporavaju mu rad?

Najzahtevnije aplikacije

Pri odabiru su u obzir uzeta tri parametra: koliko funkcionalnosti pojedina aplikacija koristi (recimo, kameru ili lokaciju), korišćenje baterije i dostupnost tamnog načina rada.

Kad se ta tri faktora gledaju zajedno, ovo je prvih deset najzahtevnijih aplikacija koje su nama dostupne (ili su često u upotrebi):

1) Fitbit
2) Uber
3) Skype
4) Facebook
5) Airbnb
6) Instagram
7) Tinder
8) Snapchat
9) Whatsapp
10) Zoom

Prilično visoko su rangirani i YouTube, Booking.com, Amazon, Telegram i Linkedin.

Već je na prvi pogled očigledno da na listi dominiraju aplikacije za društvene mreže, od kojih su tri pod Facebookovom kontrolom.

Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, WhatsApp i Linkedin u proseku koriste 11 dodatnih funkcija u pozadini, što značajno opterećuje bateriju vašeg uređaja.

Najveći potrošači memorije

Među aplikacijama koje zauzimaju najviše memorije su Uber (i Uber Eats), Fitbit, Facebook, PayPal, Microsoft Teams, YouTube (i YouTube Music), Airbnb, TikTok, Linkedin, Snapchat, Duolingo, Slack, Tinder, Instagram, Spotify...

Ako se mučite s manjkom prostora za skladištenje podataka na vašem telefonu, isplatilo bi se da zamenite pojedine aplikacije njihovim "lite" varijantama (recimo, Facebook) ili potpuno drugim platformama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: