Nintendo odlazi iz Rusije

Promene, koje su stupile na snagu u sredu, nastavljaju se na Nintendovu obustavu isporuka proizvoda Rusiji u martu 2022. nakon početka rata u Ukrajini.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 01.06.2023.

12:35

Nintendo odlazi iz Rusije
Foto: Hannari_eli / Shutterstock.com

Japanski gigant Nintendo objavio je da obustavlja prodaju igara u Rusiji putem svoje onlajn prodavnice i gasi svoje poslovanje u ovoj sve više izolovanoj zemlji.

Promene, koje su stupile na snagu u sredu, nastavljaju se na Nintendovu obustavu isporuka proizvoda Rusiji u martu 2022. nakon vojne operacije koju je Rusija sprovela u Ukrajini.

Ruski kupci još uvek mogu ponovno da preuzmu prethodno kupljeni sadržaj, ali ne mogu da izvrše nova plaćanja ili da kreiraju nove naloge, saopštio je Nintendo.

Nakon obustave isporuke i "kao rezultat ekonomskih prilika, Nintendo of Europe odlučio je da ugasi poslovanje svoje ruske podružnice", navodi se u saopštenju.

"Podaci o plaćanju koji su u vezi s Nintendo nalozima poput podataka o kreditnoj kartici ili PayPal nalogu, izbrisani su iz bezbednosnih razloga", dodaju.

Raste broj multinacionalnih kompanija koje u potpunosti ili delimično obustavljaju svoje poslovanje u Rusiji od početka rata u Ukrajini.

Neki su kao razlog naveli poslovne poteškoće, a drugi su ovaj potez direktno povezali s besom zbog odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da pošalje snage u Ukrajinu u februaru prošle godine.

Nintendov konkurent Sony obustavio je isporuke softvera i hardvera u Rusiju i poslovanje tamošnjeg PlayStation Storea u martu 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: