Nintendo odlazi iz Rusije

Promene, koje su stupile na snagu u sredu, nastavljaju se na Nintendovu obustavu isporuka proizvoda Rusiji u martu 2022. nakon početka rata u Ukrajini.

Tehnopolis

Izvor: Jutarnji.hr

Četvrtak, 01.06.2023.

12:35

Nintendo odlazi iz Rusije
Foto: Hannari_eli / Shutterstock.com

Japanski gigant Nintendo objavio je da obustavlja prodaju igara u Rusiji putem svoje onlajn prodavnice i gasi svoje poslovanje u ovoj sve više izolovanoj zemlji.

Promene, koje su stupile na snagu u sredu, nastavljaju se na Nintendovu obustavu isporuka proizvoda Rusiji u martu 2022. nakon vojne operacije koju je Rusija sprovela u Ukrajini.

Ruski kupci još uvek mogu ponovno da preuzmu prethodno kupljeni sadržaj, ali ne mogu da izvrše nova plaćanja ili da kreiraju nove naloge, saopštio je Nintendo.

Nakon obustave isporuke i "kao rezultat ekonomskih prilika, Nintendo of Europe odlučio je da ugasi poslovanje svoje ruske podružnice", navodi se u saopštenju.

"Podaci o plaćanju koji su u vezi s Nintendo nalozima poput podataka o kreditnoj kartici ili PayPal nalogu, izbrisani su iz bezbednosnih razloga", dodaju.

Raste broj multinacionalnih kompanija koje u potpunosti ili delimično obustavljaju svoje poslovanje u Rusiji od početka rata u Ukrajini.

Neki su kao razlog naveli poslovne poteškoće, a drugi su ovaj potez direktno povezali s besom zbog odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da pošalje snage u Ukrajinu u februaru prošle godine.

Nintendov konkurent Sony obustavio je isporuke softvera i hardvera u Rusiju i poslovanje tamošnjeg PlayStation Storea u martu 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: