Kuk najavio: Generativna AI stiže na Apple uređaje

Šef kompanije Apple, Tim Kuk, rekao je investitorima da se "radi na generativnoj veštačkoj inteligenciji", i da bi korisnici mogli da je očekuju kasnije u toku godine.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Kuk je nekoliko puta pomenuo generativnu veštačku inteligenciju, ali nikada nije bio precizan oko datuma. Po svemu sudeći, očekuje nas nešto veliko ove jeseni, verovatno kada se bude objavio iOS 18.

"Dok gledamo unapred, nastavićemo da ulažemo u ove i druge tehnologije koje će oblikovati budućnost. To uključuje veštačku inteligenciju, gde nastavljamo da ulažemo ogromnu količinu vremena i truda, i uzbuđeni smo što ćemo kasnije ove godine podeliti detalje našeg rada u toj sferi", rekao je Kuk.

Analitičari su pokušali da pritisnu Kuka kako bi im dao više detalja, ali to se nije desilo.

"Postoje stvari zbog kojih smo neverovatno uzbuđeni, i o njima ćemo pričati kasnije ove godine", je bilo sve što je rekao.

Funkcije AI softvera koje se kreću od napredne manipulacije fotografijama do poboljšanja obrade teksta bile su glavna prodajna tačka Google i Samsung telefona poslednjih meseci.

Ovo je, verovatno, znak da i Apple ima ozbiljne planove da integriše AI u svoje softverske platforme iOS, iPadOS i macOS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.