Izdiktirajte rečenicu i Nvidia AI će generisati fotorealističnu scenu za vas VIDEO

Nvidia je najpoznatija po svojim grafičkim kartama za računare, ali kompanija u svojoj ponudi ima mnogo više alata i servisa.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2021.

10:14

Izdiktirajte rečenicu i Nvidia AI će generisati fotorealističnu scenu za vas VIDEO
Foto: Ralf Liebhold / Shutterstock.com

Kompanija takođe radi i na veštačkoj inteligenciji (AI), a Nvidijina najnovija demonstracija je poprilično impresivna.

Demo stiže u formi GauGAN2, a u pitanju je sistem veštačke inteligencije Nvidije koji je debitovao ranije tokom ove godine na Canvas aplikaciji.

Canvas je aplikacija koja generiše fotorealistične scene pomoću jednostavnih poteza četkicom, što znači da korisnicima nisu potrebne veštine slikarstva - sve obavlja AI.

Pomoću GauGAN2, Nvidia je AI podigla na još viši nivo. AI će sada moći da generiše fotorealistične scene, tako što će omogućiti korisniku da upotrebi rečenicu kako bi scenu opisao računaru. To znači da će korisnik, umesto grube skice veštačkoj inteligenciji usmeno reći kakvu je sliku zamislio u glavi, a AI će generisati fotorealističnu scenu zasnovano samo na tom opisu.

Zanimljivo je da vam za korišćenje pomenute funkcije neće biti potreban nikakav superkompjuter. Ako ste zaintrigirani, možete isprobati GauGAN2 demo na sajtu kompanije Nvidia.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: