Instagram razvija novu aplikaciju za razmenu poruka

Facebook navodno radi na samostalnoj aplikaciji za razmenu poruka za Instagram.

Tehnopolis

Izvor: Engadget, PC Press

Sreda, 28.08.2019.

14:02

Instagram razvija novu aplikaciju za razmenu poruka
Foto: Getty/ Alexander Koerner / Stringer

Verge je izvestio da se čini da aplikacija koja će se zvati Threads imitira mnoge od najpopularnijih Snapchat funkcija. Nova aplikacija dizajnirana je za upotrebu sa vašom "listom bliskih prijatelja" na Instagramu i omogućiće korisnicima da razmenjuju informacije poput lokacije, brzine putovanja i trajanja baterije. Korisnici će na Instagramu imati i kompletan paket kreativnih alata, uključujući tekstualne, foto i video poruke.

Gigant društvenih mreža neko vreme se borio da stvori novu samostalnu aplikaciju za razmenu poruka za Instagram. Odustali su od samostalne aplikacije Instagram Direct (još u beta verziji) u maju.

Čini se da je Threads Facebook-ov pokušaj spajanja najboljih opcija Instagrama i Snapchata pod isti krov. Kao i Snapchat, Threads će vam omogućiti da automatski šaljete ažuriranja na celokupnu listu prijatelja. Popularnost deljenja lokacije na društvenim mrežama imala je svoje uspone i padove - ali čini se da se ponovo vraća. Snapchat je početkom ove godine predstavio Snap Map, novu funkciju koja omogućava korisnicima da vide gde su njihovi prijatelji.

Da Threads ne bi prerano i neslavno završio poput Instagram Direct-a, verovatno bi trebalo da bude više od aplikacije za razmenu poruka. Različite nove funkcije i stari favoriti - zajedno sa pristupom odabranom spisku bliskih prijatelja - mogli bi da daju aplikaciji Threads ključ koji je potreban za uspeh, prenosi PC Press.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: