Huawei Watch GT 2: Telefon više nije potreban za slušanje muzike

Tradiciju predstavljanja pametnih satova uz svoje premijum telefone, započetu u oktobru prošle lansiranjem modela Mate 20 serije, Huawei je nastavio i tokom ove godine.

Miloš Jovanović
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Elegantno dizajnirani sat, na kome se lako može uočiti da poreklo vuče od prethodnih modela, ali i jasno videti da se proizvođač potrudio da njegov izgled učini upečatljivim, zadržao je sve pozitivne osobine svojih prethodnika, od kojih se svakako najviše ističe dužina trajanja baterije od čitave dve nedelje.

Kućište sata je iste veličine kao kod prethodnika, s tom razlikom što je ovde staklo u ravni sa okvirom.

Izgleda, međutim, da se Huawei ovoga puta potrudio da posluša primedbe korisnika prethodnih modela. Tako Watch GT 2 sada ima zvučnik i mikrofon pa se sa njega mogu primati pozivi i obavljati razgovori, što je više nego praktična opcija, recimo, u toku vožnje automobila.

Naravno, da bi to bilo moguće, sat se prethodno bluetooth vezom mora upariti sa telefonom, putem Huawei Health aplikacije, kao što je to i kod prethodnih modela bio slučaj.

Sa sata se, takođe, mogu i pozivati brojevi, ali samo oni koji su prethodno uneti u imenik sata putem aplikacije. Zvuk tokom razgovora je dobar i jasan, a veza sa telefonom se ne gubi ni na razdaljini od oko pet metara (proizvođač tvrdi da je maksimalni domet i do 150 metara).

Huawei Watch GT 2 je dobio i "Always On" mod, pa sada prikaz na ekranu može stalno biti vidljiv, što na prethodnim modelima nije bio slučaj. Budući da njegovo korišćenje povećava potrošnju baterije, "Always On" mod ima nešto tamniji prikaz i koristi tamnije skinove čime se donekle smanjuje potrošnja baterije.

I ovaj sat ima mogućnost promene izgleda prikaza na ekranu, zahvaljujući velikom broj skinova koji se menjaju putem aplikacije.

Huawei Watch GT 2 je, kao i njegovi prethodnici, opremljen okruglim AMOLED HD ekranom, prečnika 1,39 inča, koji prikazuje sliku rezolucije 454x454 piksela.

Metalno kućište sata izgledom se od prethodnika razlikuje jedino po otvoru za zvučnik i mikrofon sa desne strane, ali je lakše, pa sat sada teži 41, umesto 46 grama.

Watch GT 2 je zasnovan na novom Huaweijevom procesoru za prenosne uređaje Kirin A1 koji se odlikuje malom potrošnjom energije i doprinosi dužini trajanja baterije kapacitata 455mAh.

Foto: Promo
Foto: Promo

Jedna od najzanimljivijih opcija koje sat nudi jesta mogućnost slušanja muzike. Osim što se plejerom na satu može kontrolisati muzika sa telefona, pesme je moguće uskladištiti i na samom satu, za šta je na raspolaganju 2,5GB interne memorije, pa ga potom upariti sa bluetooth slušalicama i muziku slušati i bez "učešća" telefona.

Kada je u pitanju praćenje fitnes aktivnosti, Huawei Watch GT2 podržava osam sportova na otvorenom i sedam sportova u zatvorenom prostoru, za koje prati i analizira podatke. Sat, kao i njegovi prethodnici, stalno prati puls korisnika, a novina su tehnologije koje prate nivo stresa, i prateća aplikacija za vežbanje disanja, kao i kvalitet sna.

Uz veliki broj zamenljivih pozadina ekrana, kao i ranije, lako su zamenljive su i narukvice, pa je ovom vodootpornom satu lako "osvežiti" izgled.

Sat je dostupan u elegantnijoj Classic (svetlo kućište, kožni kaiš) i Sport verziji (crno kućište, zeleni silikonski kaiš), kakvu smo mi imali na testu.

Pametni sat Huawei Watch GT2 se na domaćem tržištu prodaje za oko 38.000 dinara, ali se uz telefone i na akcijama može naći i po nižoj ceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.