DoorDash kupuje popularni servis za dostavu hrane - Wolt

DoorDash je objavio da kupuje kompaniju za dostavu hrane Wolt, u sporazumu vrednom nekoliko milijardi evra.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 10.11.2021.

13:39

DoorDash kupuje popularni servis za dostavu hrane - Wolt
Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Toni Šu, suosnivač i izvršni direktor DoorDasha, je istakao daće ovaj potez povećati razvoj proizvoda kompanije, omogućiće veći fokus na tržišta koja DoorDash pokriva i poboljšaće vrednost za potrošače, trgovce i kurire širom sveta.

Finski Wolt je osnovan 2014. godine, a osnivač Miki Kusi će sada voditi DoorDash International tim. Kompanija ima preko 4000 zaposlenih u više od 23 zemlje, uključujući i Srbiju.

Platforma Wolta omogućava korisnicima da lako pronađu i dobiju hranu, jednostavnim pronalaženjem restorana i naručivanjem.

Wolt i DoorDash ističu da će im ovaj sporazum omogućiti da ostvare kombinovanu ključnu zaradu do 500 miliona dolara tokom 2022, a sporazum bi trebalo da bude okončan tokom prve polovine sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: