Tehnopolis

Utorak, 10.01.2023.

09:40

Apple uskoro predstavlja uređaj koji mnogi s nestrpljenjem očekuju

Analitičar i novinar Mark Gurman u svom najnovijem izveštaju sugeriše da Apple planira da uskoro predstavi svoj dugo iščekivani uređaj.

Izvor: B92, 9to5Mac

Apple uskoro predstavlja uređaj koji mnogi s nestrpljenjem očekuju
Foto: SFIO CRACHO / Shutterstock.com

Kompanijin AR/VR uređaj će biti predstavljen na proleće, prema navodima iz izveštaja, pre Apple WWDC konferencije u junu. Uređaj bi u prodaji trebalo da se nađe tokom jeseni.

Gurman ističe da je prototip hardver već isporučen manjem broju developera za testiranje. Međutim, on kaže da uređaj još nije završen i da Apple još uvek radi na tome da poboljša neke elemente hardvera i softvera.

O Apple uređaju za proširenu i virtualnu realnost se govori već godinama. Kompanijin prvobitni plan je bio da ga predstavi u januaru ove godine, što je potvrdio i Gurman, ali pošto nisu uspeli da ga dovrše na vreme, njegovo predstavljanje je pomereno.

Sa AR/VR uređajem, Apple će ući na potpuno novo tržište, ali se ne očekuje prevelika potražnja za njim na samom početku, jer je nagoveštena moguća cena od oko 3000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: