Aplikacija koja kopira Dynamic Island funkciju preuzeta u impresivnom broju

Android programerima nije trebalo puno vremena da prekopiraju Dynamic Island, koji je Apple predstavio na svojoj najnovijoj iPhone seriji.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: Thanes.Op / Shutterstock.com
Foto: Thanes.Op / Shutterstock.com

Apple je ove godine predstavio iPhone 14 seriju, a Pro modeli stigli su sa novom funkcijom koju je Apple nazvao "Dynamic Island". Nedavno se na Google Play Store-u za Android telefone pojavila aplikacija koja je zapravo ništa drugo nego kopija Appleove funkcije, a sada stižu informacije o neverovatnim brojkama preuzimanja ove aplikacije.

Dynamic Island je nova funkcija koju je Apple implementirao kao softversko rešenje za pilulu koja se nalazi pri vrhu ekrana iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modela. Tako ova pilula ima razne funkcije, kao što je prikazivanje obaveštenja, reprodukcija muzike itd.

Ipak, Android programerima nije trebalo puno vremena da prekopiraju tu funkciju. Tako je na Play Store-u osvanula aplikacija pod nazivom Dynamic Spot, koje je zapravo ništa drugo nego kopija Dynamic Island funkcije. Sada stižu podaci da je ova aplikacija već preuzeta više od milion puta.

Dynamic Spot je objavljen 29. septembra ove godine i za samo nekoliko dana dostigao je naverovatan broj preuzimanja. Trenutna ocena aplikacije od strane korisnika je 4,3.

Ova je aplikacija razvijena od strane Jawomo-a i nudi razna prilagođavanja, kao što je biranje vrste obaveštenja koje će se prikazivati u ostrvcu, a može da prikazuje i dva pop-up obaveštenja odjednom. Besplatna aplikacija nudi ograničene funkcije, ali ako ste spremni da platite 4,99 dolara, možete dobiti i Pro verziju sa još više opcija.

Portal Phone Arena testirao je ovu aplikaciju i ona navodno nudi mnoge opcije, a to se posebno odnosi na Pro verziju aplikacije, koja se plaća. Potrebno je naglasiti da je aplikacija trenutno u beta fazi, što znači da mogu postojati problemi sa kompatibilnošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.