Programeri razočarani: Twitter "promašio metu"

Nakon nedavno najavljenih promena po pitanju pristupa Twitterovom API-ju, brojni programeri navode d je Twitter skroz "promašio metu" ponuđenim planovima API-ja.

Izvor: B92

Petak, 31.03.2023.

13:45

Programeri razočarani: Twitter
Foto: Popel Arseniy / Shutterstock.com

Kada je Twitter, nakon svih problema s kojima su se brojni programeri do sada suočili s pristupom njihovom API-ju, objavio nove planove s cenama neki od programera ostali su "kratkih rukava".

Od tri ponuđena nivoa, prva dve možda neće biti dovoljna dok je onaj treći za mnoge preskup. "Besplatan" nivo nudi pristup 1.500 tweetova mesečno, "Osnovni" za 100 dolara mesečno nudi pristup do 10.000 zahteva za čitanje i 50.000 zahteva za objavljivanje, uz ograničenje od 3000 objava po nalogu mesečno. Treći "Poslovni" nivo navodno košta 42.000 dolara mesečno i kao takav namenjen je poslovnim korisnicima.

Kao rezultat tih promena brojne aplikacije će se ugasiti uprkos nastojanjima njihovih autora da ih održe, jer neće biti u mogućnosti da plaćaju pristup Twitterovom API-ju uz ovakva ograničenja, a za veće nisu u mogućnosti da plate.

Stari nivoi pristupa, uključujući Standard (za v1.1), Essential i Elevated (za v2) i Premium, zvanično se ukidaju tokom narednih 30 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: