Nastavak The Last of Us igre je moguć? Uncharted je završena priča

Šef Naughty Doga je potvrdio kako o Uncharted serijalu više nemaju što da kažu, ali na pitanje o trećem delu The Last of Us igre igre, dobili smo dvosmislen odgovor.

Izvor: bug.hr

Subota, 28.01.2023.

11:00

Nastavak The Last of Us igre je moguć? Uncharted je završena priča
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

U nedavno objavljenom intervjuu za Buzzfeed, koji se ticao uglavnom The Last of Us franšize, zamenik predsednika Naughy Doga Nil Drakman se osvrnuo i na svima omiljeni Uncharted. Poslednje izdanje koje smo imali priliku da zaigramo je Legacy of Thieves Collection koje je Drakea napokon dovelo na PC, a ako je verovati šefu razvojnog tima koji ga potpisuje, to je ujedno i sve što su na tu temu imali da kažu.

Kako kaže Drakman, čitav serijal je bio veoma uspešan, kako u smislu kritika, tako i finansija, posebno četvrti deo, ali drago im je da nisu osećali pritisak Sonyja po pitanju novog nastavka, već su uspešno "povukli završni potez i rekli da su gotovi". Svakako, još uviek postoji nada da će u nekom trenutku foneti prva tri dela na PC u obliku remastera, što bi s obzirom na kvalitetnu priču i igrivost bilo više nego pošteno, ali nove avanture Nathana Drakea očigledno više nećemo iskusiti.

Realno, ovakav razvoj događaja nas i ne iznenađuje, s obzirom na to da treba znati kada stati na loptu i reći "dosta", a osim toga, nakon poslednjeg originalnog izdanja Uncharted: The Lost Legacy kojim su nam predstavili nove glavne junake, bilo bi glupo vraćati se korak unazad. S druge strane, The Last of Us je potpuno drugačija priča.
Foto: fnbaihaqi / Shutterstock.com
Trenutno veoma aktuelni televizijski serijal HBO-a je prema mišljenu kritičara najbolje izvedena adaptacija neke video igre do sada i gotovo smo sigurni da nam u budućnosti sledi i prerađeni drugi deo igre, ali svi se pitaju šta je sa trećom igrom. Sony navodno neće dozvoliti snimanje treće televizijske sezone "na slepo", ali nema nikakvih glasina o tome da je The Last of Us 3, po kojem bi je radili, u izradi ili barem u pripremi.

Na tu temu, Drakman kaže da sve zavisi od njih samih, odnosno " da li mogu da naprave zadovoljavajuću priču koja ima tu univerzalnu poruku ljubavi kakvu su imale prve dve igre". Ako mogu, napraviće je, a ako ne, moraćemo da se zadovoljimo "snažnim završetkom drugog dela i to će biti kraj".

Svakako, nije sve crno ili belo i mnogo je toga na vagi, ali nekako sumnjamo da bi se tako lako odrekli ovog odličnog serijala, pogotovo ne sad kad je dostigao novi vrhunac. I za kraj, samo kratka napomena. Kao i ostali hitovi sa PlayStationa, The Last of Us Part I stiže na PC i to već 3. marta, a verujemo da ni remaster drugog dela nećemo predugo čekati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: