Apple ima novu opciju za pregled muzičkog sadržaja

Apple je lansirao mogućnost sopstvenog pregleda slušanja muzike korisnika u 2022. godini pod nazivom Apple Music Replay.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2022.

12:15

Apple ima novu opciju za pregled muzičkog sadržaja
Foto: Sharaf Maksumov / Shutterstock.com

Nova opcija, koja je u funkciji od srede, 30. novembra, omogućuje pretplatnicima da se osvrnu na pesme i izvođače koje su najviše slušali tokom prethodne godine.

Korisnici će ovom opcijom dobiti predložen spisak najboljih pesama za reprodukciju, koji Apple Replay formira na osnovu istorije slušanja muzike: prema broju puštanja svake pesme, izvođača, albuma, spiskaa za reprodukciju, žanra i količini vremena provedenog u slušanju određene pesme.

Potpredsednik Apple Musica Oliver Šuser istakao je: "Kada smo prvi put pokrenuli Replay, funkcija se odmah dopala korisnicima na Apple Musicu i zaista smo želeli dodatno da unapredimo opciju i načinimo je jedinstvenom za pretplatnike".

I švedski muzički streaming gigant Spotify uskoro će objaviti alternativu Apple Music Replayu, pod nazivom Spotify Wrapped, koja bi trebalo da se pojavi početkom decembra. Za razliku od Appleove nove funkcije, koja koristi pesme puštane do 31. decembra, Spotify Wrapped uključuje samo podatke od prie 1. novembra.

Kako koristiti Apple Music Replay?

Kako biste pronašli koje su pesme obeležile vašu godinu, otvorite svoju aplikaciju Apple Music ili idite na replay.music.apple.com i prijavite se s ID-om povezanim koji je povezan s vašim nalogom. Pritisnite "Start" i podaci će se sami prikazati.

Zatim možete i sortirati svoju najpopularniju muzikuz po pesmama, izvođačima i albumima, kao i prema broju reprodukcija i vremenu koje ste proveli slušajući ih. Korisnici Apple Musica takođe će dobiti zasebnu opciju Replay i High Reel krajem decembra, koja prikazuje sve najslušanije pesme i izvođače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: