Nova moda u prestonici mode: Boja godine, mirišljavi telefoni, ali i kamera od 200MP FOTO

Pored toga što je jedna od evropskih prestonica ekonomskog, kulturnog i modnog života, Milano je postao i prvi dom najnovijim telefonima koje dolaze "iz kuhinje" kompanije Motorola.

Izvor: B92

Subota, 10.09.2022.

10:29

Nova moda u prestonici mode: Boja godine, mirišljavi telefoni, ali i kamera od 200MP FOTO
Foto: Promo

Novi proizvodi predstavljeni su na svečanosti upriličenoj u četvrtak u glavnom gradu italijanske regije Lombardija, a priliku da se među prvima susretne sa tri nova modela imao je i B92.net.

Nakon bogatog umetničkog performansa kojim je događaj otvoren, kao i pozdravnih reči čelnika kompanije, imali smo jedinstvenu priliku da saznamo šta je to što ove nove modele Motorolinih telefona izdvaja u odnosu na ostale.

Prvi utisak je da među ova tri nova modela svako može naći telefon po svom ukusu – kako oni kojima su performanse na prvom mestu, tako i oni koji žele moderan i atraktivan uređaj.

Ovoga puta, Motorola je izašla sa novom serijom edge modela i to sa tri nova primerka: edge 30 ultra, edge 30 fusion i edge 30 neo.

A šta oni zapravo nude?

Edge 30 ultra

Oni kojima je jedan od prioriteta kod odabira telefona kvalitetna kamera svakako će se obradovati kada čuju da ovaj model dolazi sa 200MP kamera senzorom, dizajniranim da uhvati što više svetlosti kombinujući 16 piksela u jedan 2.56μm Ultra Pixel. Za ljubitelje selfija – tu je i prednja kamera od čak 60MP.
Foto: Promo
Međutim, kamera nije jedini adut ovog telefona.

Snapdragon 8+ Gen 1 mobilna platforma otvara vrata novoj eri premijum mobilne tehnologije zahvaljujući 5G, gejming i kamera tehnologijama koje donosi.

Takođe, uz ovaj telefon, čini se, zaboravićete na "muke" sa praznom baterijom. Naime, iz Motorole kažu da za samo sedam minuta punjenja možete dobiti dovoljno energije za čitav dan korišćenja a sve zahvaljujući 125W brzini punjenja. Tu je i opcija bežičnog punjenja do 50W, kao i punjenje drugog uređaja uz 10W bežično deljenje baterije.

Edge 30 fusion

Ovaj model primer je dobrog balansa dizajna i funkcionalnosti. Tanak, zaokružen alumunijumskim ramom i mat staklom za lako držanje i korišćenje.
Foto: Promo
A što se tiče performansi, edge 30 fusion poseduje Snapdragon 888+ 5G mobilnu platformu, glavnu kameru od 50MP i selfi kameru od 32MP.

I njega odlikuju odlične opcije punjenja, pa se dovoljno energije za čitav dan dobija nakon samo 10 minuta punjenja uz Turbo Power 68W punjač.

Edge 30 neo

Ovo je model na koji je Motorola posebno ponosna, budući da dolazi kao rezultat saradnje sa kompanijom Pantone, liderom na polju preciznosti i kvaliteta boja čije usluge koriste brendovi i dizajneri širom sveta.
Foto: Promo
Telefoni ove serije dolaze u četiri boje, uključujući i nijansu Very Peri, koju je 2022. Pantone proglasio za boju godine.

Pored moderne boje, uređaj je kompaktan i poprilično lagan, te zgodan za rukovanje i držanje u džepu.

Što se tiče specifikacija, nudi TurboPower 68W brzo punjenje, glavnu kameru od 64 MP, kao i prednju od 32 MP.

Motorola edge 30 neo stiže sa Snapdragon 695 5G mobilnom platformom.

Mirišljavi telefoni

Za one kojima "boja godine" nije dovoljna tu je još jedna neobična novotarija. Naime, po prvi put u ovoj industriji, unutar pakovanja svakog od ova tri modela biće i – Motorola miris.
Foto: Promo
Ovo je ostvareno kroz još jedno partnerstvo, ovoga puta sa kompanijom Firmenich, najvećom svetskom privatnom parfimerijom.

A koliko će sve ovo koštati?

Ono što je sve zanimalo, nakon predstavljanja mogućnosti, jeste - koliko će novi telefoni koštati.
Foto: Promo
Motorola edge 30 ultra tako će kupcima u Srbiji će biti dostupna po ceni od 99.999 rsd, motorola edge plus po ceni od 69.999 rsd, dok će motorola edge 30 neo koštati 49.999.

Sva tri modela biće u prodaji krajem septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: