Xiaomi je prestigao Apple u Evropi

Xiaomi se može pohvaliti veoma dobrim rezultatima na tržištu Evrope, a najnovija statistika pokazuje da je kineska kompanija sada drugi najpopularniji brend na Starom kontinentu.

Izvor: B92, Gizmochina

Četvrtak, 25.08.2022.

10:10

Xiaomi je prestigao Apple u Evropi
Foto: IgorGolovniov / Shutterstock.com

Kineska kompanija Xiaomi beleži konstantan rast tokom poslednje decenije i učvrstila je svoj brend na globalnom tržištu. Nedavno je Xiaomi objavio svoje finansijske rezultate za drugo tromesečje 2022. godine, a analize pokazuju odlične rezultate i na tržištu Evrope.

Kompanija je objavila da je brend sada drugi po popularnosti na tržištu Evrope, čime je Xiaomi prestigao Apple. Prema navodima, Xiaomi sada drži 27,7% tržišta u Evropi, iza Samsunga, a ispred Applea.

Širom sveta, Xiaomi se nalazi u Top 3 na 55 globalnih tržišta po isporuci telefona za drugo tromesečje 2022. godine, a u Top 5 je na 67 globalnih tržišta. Kompanija je ostvarila tromesečni rast na tržištima Srednjeg istoka, Evrope, Latinske Amerike, Jugoistočne Azije i Afrike.

Xiaomi je poslednjih godina značajno pojačao i uložio je sredstva u svoje odeljenje za istraživanje i razvoj, kako bi se pozicionirao kao premijum brend na tržištu i sve je bliži tome da preuzme primat i postane najpopularniji svetski brend pametnih telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: