Najmoćniji Android telefon bi mogao stići iz Kine

Telefon kineske kompanije Realme bi mogao koristiti najjači čipset, koji će Qualcomm uskoro objaviti.

Izvor: B92, GSMArena

Petak, 26.11.2021.

08:28

Najmoćniji Android telefon bi mogao stići iz Kine
Foto: Olga Stabredova / Shutterstock.com

Pre nekoliko nedelja, Vivo telefon sa MediaTek Dimensity 9000 čipsetom na AnTuTu testu je ostvario rezultat od preko milion poena, nakon čega je isto ostvario i uređaj sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 čipom.

Sada je Realme uređaj, za koji se vruje da je GT 2 Pro, postao treći telefon koji je na AnTuTu benčmark testu izlistan sa rezultatom od preko milion poena.

Realme GT 2 Pro će najverovatnije koristiti Snapdragon 8 Gen1 čipset, koji će Qualcomm tek predstaviti u narednom periodu.

Očekuje se da će telefon kineske kompanije imati i LPDDR5 RAM, UFS 3.1 skladište, 6.51" FullHD+ AMOLED ekran sa 120Hz osvežavanjem, a koristiće Realme UI 3.0 zasnovan na Androidu 12.

Kada su u pitanju kamere GT 2 Pro bi trebalo da ima 50MP glavni senzor na poleđini, sa optičkom stabilizacijom slike, dok će se s prednje strane naći 32MP selfi kamera.

Realme GT 2 Pro bi trebalo da bude predstavljen tokom naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: