Spotify ukinuo opciju shuffle – zbog Adel FOTO

Pevačica Adel ubedila je Spotify da ukloni opciju 'shuffle' sa svih albuma kako bi pesme mogle da se slušaju redosledom koji je zamislio autor albuma, piše BBC.

Izvor: B92

Nedelja, 21.11.2021.

19:23

Spotify ukinuo opciju shuffle – zbog Adel FOTO
Foto: Profimedia

"Ne stvaramo albume sa tolikom pažnjom i ne razmišljamo bez razloga o redosledu pesama. Naša umetnost priča priču koju treba slušati onako kako je zamišljeno. Hvala Spotifaju na slušanju", napisala je Adel na Tviteru.

Striming servis je pevačici odgovorio: 'Sve za tebe' i uklonio mogućnost da slušaoci promene redosled slušanja pesama na albumu kada pokušaju da počnu da ga slušaju sa same stranice albuma.

Međutim, simbol za opciju shuffle – dve ukrštene strelice – i dalje se pojavljuje na odvojenim stranicama pojedinačnih pesama na albumima.

To znači da je još uvek moguće započeti slušanje albuma od bilo koje pesme i odabrati pesme za reprodukciju po slučajnom redosledu, ali je i dalje malo komplikovanije nego ranije.

Dugme 'Shuffle' se takođe pojavljuje na listama za reprodukciju.

Album "30" – njen prvi album posle osam godina – dostupan je na Spotifaju od petka.

To je promena u odnosu na njen poslednji album "25" koji se mogao kupiti fizički ili preuzeti sa zvaničnog sajta nakon što je zvanično objavljen u novembru 2015.

Postao je najbrže prodavani album u britanskoj istoriji, preuzet više od 800.000 puta u prvoj nedelji.

Na servisima za striming kao što su Spotify, Apple Music i Tidal, taj album se pojavio tek u junu 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: