Google ugasio svoju banku pre nego što je i počela sa radom

Usluga Plex, koja je trebalo da ponudi bankovne račune i platne kartice Googleovim korisnicima ipak se neće dogoditi.

Izvor: B92

Nedelja, 03.10.2021.

08:35

Google ugasio svoju banku pre nego što je i počela sa radom
Foto:Shutterastock/achinthamb

Predstavljajući novu Pay aplikaciju, Google je 2020. godine najavio i novu uslugu koja je trebalo da omogući korisnicima otvaranje bankovnih računa i platnih kartica, u saradnji sa Citigroupom i Stanford Federal Credit Unionom. Ova usluga trebalo je da pruži račune bez mesečnih naknada i minimalnih neophodnih sredstava, sa debitnim karticama koje bi funkcionisale "preko" Mastercarda.

Vest o odustajanju od usluge prvobitno je objavio The Wall Street Journal, a kao razlozi navedeni su navodno probijeni rokovi i odlasci zaposlenih iz tima koji se bavi ovim uslugama. U odgovoru na pitanja koja je postavio CNBC, Google je rekao da planove menjaju ka omogućavanju i približavanju postojećih usluga svojim korisnicima, umesto da ih sami pružaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: