Četiri aplikacije koje vam mogu pomoći da zaštitite iPhone od hakera

iPhone i ostali Appleovi uređaji koji koriste operativni sistem iOS postaju sve izloženiji hakerskim napadima.

Izvor: B92, Nezavisne

Sreda, 28.11.2018.

10:25

Četiri aplikacije koje vam mogu pomoći da zaštitite iPhone od hakera
Foto: Gettyimages

Zato su tu aplikacije koje mogu da vam pomognu da vaše uređaje obezbedite od različitih vrsta opasnosti. Ovo su neke od njih:

1. Best Phone Security Pro

Bilo da u telefonu imate osetljive poslovne podatke ili npr. lične fotografije koje ne želite da delite, trebalo bi da u svakom trenutku budete sigurni da im niko neće pristupiti. Međutim, ako dođe do takvih pokušaja, od koristi vam može biti da znate ko je "počinilac".

Ukoliko neko ko niste vi pokušava da otključa vaš telefon ili ukuca pogrešnu šifru, Best Phone Security Pro će automatski uključiti prednju kameru i snimiti fotografiju počinioca.

2. Find my iPhone

Ova aplikacija je najbolji način da "daljinski" zaštitite svoje podatke na Apple uređajima. Za to vam je potreban još jedan uređaj, računar, Apple sat ili iPad, kako biste mogli da instalirate aplikaciju i povežete je sa svojim telefonom.

U slučaju da izgubite iPhone, dovoljno je da aktivirate program i na daljinu možete da zaključate podatke, izbrišete ih ili pristupite lokaciji. Pomoću ove aplikacije takođe možete jednostavno da blokirate sve funkcije telefona kako nepoznata osoba ne bi mogla da im pristupi i zloupotrebi ih.

3. mSecure Password Manager

Ukoliko vam se dešava da zaboravljate šifre ili koristite jednu istu lozinku za pristup svim profilima koje imate na internetu, onda je ovo prava aplikacija za vas. Ona ne samo da čuva sve lozinke koje osmislite, već ih i kreira umesto vas.

Dovoljno je da jednom zapamti šta ste ukucali i svaki naredni put će se sama aktivirati prilikom pristupa nekoj od drugih aplikacija, naloga ili profila koje koristite. Ne samo što nećete morati da razmišljate o svojim lozinkama, već ćete biti obezbeđeni i u slučaju da neko drugi pokuša da pristupi vašem telefonu.

4. Norton Mobile Security

Ovaj proizođač softvera napoznatiji je po svom antivirus programu za računare. A sada njegovu aplikaciju možete da koristite i na svom Apple telefonu, kao i na ostalim uređajima kako biste zaštitili podatke i sprečili krađu i neovlašćeni "upad".

Ukoliko do njega dođe, automatski će se aktivirati alarm na telefonu. Tada uz pomoć GPS lokatora možete da pronađete gde se tačno nalazi vaš uređaj, a takođe možete i daljinski da ga zaključate kako ne bi bio zloupotrebljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: