Telegram poboljšanja – nove reakcije, zaštita od spojlera

Popularna aplikacija Telegram je objavila još jedno veće ažuriranje, na kraju 2021. godine.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Petak, 31.12.2021.

09:52

Telegram poboljšanja – nove reakcije, zaštita od spojlera
Foto: Natee Meepian / Shutterstock.com

Među novim funkcijama nalazi se i skriveni tekst, kako bi se zamaskirali spojleri. Ukoliko je neko nestrpljiv i ne može da se suzdrži da otkrije detalje iz novog filma o Spajdermenu ili radnju iz igre/popularne serije, moguće je izabrati bilo koji deo teksta i upotrebiti Spoiler formatiranje. To će sakriti tekst u razgovoru, obaveštenjima i listi za razgovor.

Novitet su i reakcije u iMessage stilu. Moguće je dvostrukim pritiskom na bilo koju poruku poslati reakciju sa "palcem nagore". Jednim pritiskom se omogućava biranje drugih emodžija.

U privatnim razgovorima, reakcije su uvek omogućene. Administratori kanala ili grupa mogu da odluče da li će ih uključiti i koje reakcije drugi korisnici mogu da izaberu.

Pored toga, Telegram sada ima i korisnu opciju za prevođenje. Opcija u podešavanjima će dodati Translate dugme u kontekstualni meni. Prevodi su dostupni na svim Android uređajima, kao i za iOS 15 i novije uređaje.

Korisnici će moći da generišu QR kodove za bilo koga sa javnim korisničkim imenom, kao i za botove, grupe i kanale. Redizajniran je kontekstualni meni za macOS, sa novim prečicama i animiranim ikonicama.

Ranije ove godine, Telegram je dodao podršku za grupne video pozive, mogućnost blokiranja drugih da kreiraju skrinšotove u grupnim razgovorima i još neka pooljšanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: