Najsvežija Windows 11 test verzija stiže sa novom funkcijom

Microsoftov najnoviji "preview build", za developere u okviru Windows Insider programa, stiže sa podrškom za novu funkciju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 13.05.2022.

13:41

Najsvežija Windows 11 test verzija stiže sa novom funkcijom
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Svrha funkcije, koja nosi naziv "suggested actions" (preporučene akcije), je jednostavna. Nakon što se određeni sadržaj izabere, Windows 11 može da sugeriše/preporuči seriju akcija koje mogu da se odrade brže.

Na primer, korisnik može da izabere broj telefona, nakon čega operativni sistem ponudi mali prozor koji iskače i koji inicira poziv. Slične preporuke će se pojavljivati i za biranje datuma ili vremena.

Razvoj prporučenih akcija je još uvek u ranoj fazi , tako da nema garancija da će korisnicima ova funkcija biti dostupna u neko skorije vreme. Ideje, koje Microsoft testira u svom kanalu za developere nemaju konkretan datum objave.

Kompanija ističe da se Dev kanal uglavnom koristi za eksperimentisanje sa novim funkcijama, koje na kraju mogu i da se odbace i pre zvanične javne objave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: