Tehnopolis

Petak, 14.07.2023.

14:00

Microsoft prekida sa podrškom nekih verzija Windowsa 11

Ne tako davno, Microsoft je prestao da servisira Windows 10 verziju 21H2, ostavljajući verziju 22H2 jedinom podržanom verzijom Windowsa 10. Iako naslednik Windowsa 10 još uvek deluje sveže (i kontroverzno), došlo je vreme da i njegova podrška prestane.

Izvor: Bajtbox

Microsoft prekida sa podrškom nekih verzija Windowsa 11
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Microsoft je istakao obaveštenje za one koji još uvek koriste originalno izdanje Windowsa 11, verziju 21H2: operativni sistem će dostići kraj svog životnog veka 10. oktobra 2023. godine. Kraj podrške znači da ova verzija više neće dobijati kumulativna ažuriranja s ispravkama, bezbednosnim zakrpama i nove funkcije.

Prema objavi u zvaničnoj dokumentaciji, dolazeći kraj podrške utiče na sledeće verzije Windows 11 sistema, objavljene u oktobru 2021. godine:

Windows 11 Home, verzija 21H2
Windows 11 Pro, verzija 21H2
Windows 11 Pro za radne stanice, verzija 21H2
Windows 11 Pro Education, verzija 21H2

Ako koristite jedan od navedenih SKU-ova, vreme je da posetite Windows Update i ažurirate sistem na verziju 22H2 i njena ažuriranja funkcija "Moment" (sva ta ažuriranja su besplatna). Ta izdanja sadrže bezbroj promena i dugo iščekivanih funkcija za poboljšanje izvornog i veoma kontroverznog izdanja.

Microsoft planira da objavi još jedno ažuriranje funkcija kasnije ove godine. Windows 11 verzija "23H2" trebalo bi da donese poboljšanja kao što je Copilot integracija, modernizovan File Explorer, izvornu 7z i RAR podršku, Paint sa tamnim modom i drugo.

Na kraju, potrebno je napomenuti da kraj Windows 11 verzije 21H2 neće uticati na korisnike koji imaju Windows 10 verziju 22H2. Sistem će ostati podržan još dve godine, ali korisnici ne bi trebalo da očekuju ​​nova ažuriranja funkcija ili značajne promene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: