HONOR predstavlja tehnologiju "iza kulisa" koju koristi novi HONOR Magic5 Pro

Globalni tehnološki brend HONOR je podelio ekskluzivni pogled "iza kulisa" o tome kako je razvio HONOR Magic5 Pro, vodeći pametni telefon u industriji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2023.

14:50

HONOR predstavlja tehnologiju
Foto: HONOR / Promo

HONOR Magic5 Pro, koji je premijerno prikazan na MWC 2023. se može pohvaliti impresivnim rešenjima u oblasti dizajna, ekrana, fotografije i performansama. HONOR je odlučio da podeli, nikada viđene, detalje o svojim sofisticiranim procesima u odeljenjima za istraživanje i razvoj.

"Ponosni smo što možemo da prikažemo tehnička postrojenja koji su pokretačka snaga naših inovacija okrenutih ka ljudima", rekao je George Zhao, CEO HONOR Device Co, Ltd. "Naša nepokolebljiva posvećenost istraživanju i razvoju nam omogućava da razvijemo revolucionarne uređaje kao što je HONOR Magic5 Pro. Verujemo da ćemo nastaviti da pravimo evolucione pomake sa inovativnim novim proizvodima za potrošače, u svim poljima".

HONOR otkriva tajne iza svog revolucionarnog Falcon sistema kamera

Opremljen potpuno novim HONOR Image Engine-om, HONOR Magic5 Pro predstavlja novi Millisecond Falcon Capture algoritam, koji, ne samo da omogućava jednu od najvećih brzina snimanja na tržištu, već i pomera granice bistrine slike. Kako bi to postigao, HONOR je osnovao sopstvene laboratorije za sprovođenje kvantitativnih i kvalitativnih analiza kod kamera, koje su podstakle razvoj sopstvenog AI algoritma. Rešavajući mnoge izazove oko snimanja pokretnih scena sa različitim brzinama, udaljenosti i uslovima osvetljenja, HONOR Magic5 Pro podiže proces snimanja na potpuno novi nivo. Na primer, njegova brzina autofokusa je povećana za 245% u poređenju sa prethodnom generacijom.

Nova, revolucionarna AI Motion Sensing funkcija HONOR Magic5 Pro telefona, koja se oslanja na inteligentnu AI Recognition tehnologiju, pomaže korisnicima da uhvate najbolji trenutak u situacijama kada se brzo kreću, svaki put. Da bi to omogućio, HONOR je blisko sarađivao sa kompanijom Qualcomm Technologies, kako bi u potpunosti iskoristio procesorsku snagu, maksimalno koristeći Qualcomm AI Engine, pojačavajući interval keširanja za više od šest puta – sa 240 na 1500 milisekundi. Sa većim intervalom keširanja podataka i AI mrežom obučenom sa više od 270.000 slika, kamera HONOR Magic5 Pro može pomoći korisnicima da lakše uhvate svoj magični trenutak u pokretima.

HONOR je proveo 18 meseci praveći HONOR Image Engine ispočetka, sa novom arhitekturom, izvornim kodom i algoritmima kako bi u potpunosti iskoristio procesorsku snagu Snapdragon mobilne platforme.
Foto: HONOR / Promo

Dugogodišnja posvećenost Eye Care inovacijama

HONOR Magic5 Pro podržava Circadian Night Display tehnologiju i prvi je pametni telefon koji je dobio TÜV Rheinland Circadian Friendly sertifikat. Circadian Night Display (Cirkadijalni noćni prikaz) donosi režim za lakše spavanje koji reguliše plavo svetlo i nežno i prirodno menja temperaturu boja ka noćnom prikazu. Prema HONOR laboratorijskim testovima, ova funkcija može povećati lučenje melatonina do 20% u roku od tri sata, pomažući korisnicima da bolje spavaju.

HONOR ima dugogodišnju posvećenost inovacijama koje brinu o očima, sa procesom istraživanja tehnologija za brigu o očima koji je započeo još 2016. godine. Ovog puta, HONOR je sproveo istraživanje sa podacima prikupljenim od više od 10.000 korisnika, kako bi otkrio optimalnu tehnologiju zatamnjivanja ekrana. Koristeći ovo istraživanje, HONOR je razvio Dynamic Dimming funkciju, koja je testirana i koja efikasno smanjuje zamor očiju za 18% nakon 45 minuta upotrebe.

"Kontrola našeg izlaganja plavoj svetlosti je sve važnija za san i opšte zdravlje, posebno sa sve više vremena koje provodimo pred ekranom kasnije u toku dana", izjavio je dr Glen Jeffery, profesor neurologije na Institut za oftalmologiju, Fakulteta za nauku o mozgu na UCL. "Modifikovanje ekrana radi smanjenja smetnji je kritično, a HONOR razvoj cirkadijalnog noćnog prikaza i funkcije dinamičkog zatamnjivanja je važan korak u ovom pravcu".
Foto: HONOR / Promo

U skladu sa najvišim globalnim standardom kvaliteta proizvoda

HONOR je uložio preko 20 miliona dolara u opremu za testiranje kvaliteta u svom Globalnom centru za usklađenost i testiranje (GCTC) svetske klase. Zahvaljujući tako sofisticiranim postrojenjima za testiranje, HONOR može da sprovede interne testove kako bi potvrdio više od 200 standarda sertifikacionih testova, uključujući Conformité Européenne (CE) sertifikat. HONOR se tu ne zadržava i ide dalje od ovih standarda kako bi osigurao najbolji kvalitet proizvoda.

Na primer, sa svojom OTA gluvom sobom, HONOR ima savršeno kontrolisano laboratorijsko okruženje za testiranje iskustva mobilne komunikacije. Tradicionalno, OTA performanse i SAR vrednosti su suprotstavljeni koncepti i teško ih je uravnotežiti, međutim HONOR-ov GCTC omogućava svojim proizvodima da isporuče najbolje performanse povezivanja u klasi, uz održavanje konstantno niže vrednosti SAR-a kako bi se osigurala bezbednost korisnika. U tom cilju, HONOR-ov SAR rejting za masovnu proizvodnju je 35% niži od zahteva. HONOR sprovodi SAR testove na svakoj pojedinačnoj seriji uređaja i jedini je OEM uređaja koji ima Qualcomm Smart-Transmit SAR sertifikat, uz koji poseduje i Vodafone SAR sertifikat koji priželjkuje cela industrija.

Od početka razvoja proizvoda do masovne proizvodnje, HONOR proizvodi se pridržavaju najstrožih globalnih standarda kako bi krajnjim korisnicima pružili proizvode najboljeg kvaliteta. HONOR sprovodi više od 260 testova na hiljadama različitih komponenti pametnog telefona, osiguravajući da je HONOR Magic5 Pro zaista napravljen da traje i da može biti pouzdan mobilni uređaj za korisnike svuda.
Foto: HONOR / Promo

Cene i dostupnost

HONOR Magic5 Pro dostupan je u pretprodaji do 3. maja kod svih mobilnih operatera i u maloprodaji kod partnera Gigatron, Tehnomanija, Tehnomedia, CT Shop, Shoppster, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 139.999 dinara. Svi koji u tom periodu kupe HONOR Magic5 Pro dobijaju na poklon još jedan neverovatan uređaj – pametni sat HONOR Watch GS 3. Zvaničan početak prodaje HONOR Magic5 Pro telefona najavljen je za 4. maj.
Foto: HONOR / Promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: