Novi problemi za Twitter: Obrisane poruke se ponovo pojavljuju

Neki korisnici popularne društvene mreže Twitter obaveštavaju o pojavi neobičnog problema koji su primetili na svojim profilima.

Izvor: tportal.hr
Podeli
Foto: XanderSt / Shutterstock.com
Foto: XanderSt / Shutterstock.com

Mnogima od njih poruke koje su ranije obrisali ponovno su se pojavile na njihovim profilima, izazivajući zbunjenost i frustraciju.

Ovaj problem, koji je zahvatio na hiljade korisnika, takođe je primećen i kod retvitova. Korisnici su primetili da se retvitovi, koje su prethodno uklonili iz svojih profila, takođe ponovo pojavljuju, stvarajući utisak da su aktivnosti koje su prethodno obrisali ponovno aktuelne. Prema pisanju Engadgeta radi se o oko 34 hiljade objava koje su se vratile nakon što su obrisane.

Za sada nije jasno šta je uzrok ove pojave, ali je evidentno da se radi o širem problemu koji se tiče funkcionalnosti samog Twittera. Korisnici su se obratili Twitter podršci kako bi prijavili ovaj problem, nadajući se da će brzo dobiti rešenje.

Ovo je za mnoge trivijalan problem, ali dosta govori o tome kako kompanija barata vašim ličnim podacima i kako ih štiti. Bivši inženjer za pouzdanost i stabilnost Twittera rekao je na Mastodonu da problem "zvuči kao da su premestili gomilu servera između data centara i nisu pravilno prilagodili topologiju pre nego što su ih ponovno uključili na mrežu'.

Ne postoji način da se sazna bilo šta zvanično iz tabora Twittera, jer je Ilon Mask ranije raspustio svoji PR službu.

Iako su poruke i retvitovi, koji su se ponovno pojavili uglavnom neškodljivi, neki korisnici su izrazili zabrinutost zbog mogućnosti da im se ugrozi privatnost ili da se ponovo objave sadržaji koji su namerno uklonjeni.

S obzirom na veličinu korisničke baze Twittera, problemi poput ovog mogu biti značajan izazov za tehnički tim mreže. Ali, korisnici se nadaju da će Twitter prepoznati važnost ovog problema i preduzeti potrebne korake kako bi osigurali bezbednost, privatnost i poverenje korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.