Najpopularnija internet destinacija dobija zanimljive novitete

Najposećenija internet destinacija na svetu uskoro bi mogla dobiti nekoliko opcija koje će oduševiti posetioce i kreatore sadržaja.

Tehnopolis

Izvor: B92, tportal.hr

Sreda, 26.01.2022.

10:32

Najpopularnija internet destinacija dobija zanimljive novitete
Foto: Eliseu Geisler / Shutterstock.com

TikTok priprema nekoliko novih karakteristika, uključujući i avatare nalik Appleovim Bitmojijima, filtriranje sadržaja na For You stranici zasnovano na ključnim rečima, grupne razgovore, audio prenose, deljenje ekrana na lajvstrimu i pretplatničke opcije slične onima na Twitchu.

ByteDanceovo "posuđivanje" ideja od Twitcha kreatorima će pružiti mogućnost deljenja ekskluzivnih emojija, kao i aktivaciju komentara u kojima mogu da učestvuju samo pretplatnici. Sve ove potencijalne karakteristike još nisu postale stvarnost već su zapele za oko analitičaru Matu Navari.

Kao i sve najave za potencijalne nadogradnje, sve ove glasine je potrebno uzeti sa dozom rezerve. Samo zato što TikTok isprobava neku ideju ne znači da će ona postati implementirana, ali s druge strane daje uvid u potencijalnu budućnost platforme. "Stalno razmišljamo o novim načinima dodavanja vrednosti u zajednicu te obogaćivanju TikTok iskustva", istakao je zvaničnik TikToka u razgovoru za TechCrunch. Zvaničnik je takođe potvrdio da se ove karakteristike razmatraju kao opcije, ali da je cilj i dobijanje povratne informacije - konačne karakteristike bi se mogle veoma razlikovati od onoga što vidimo u procurelim informacijama.

Neke od ovih funkcija do korisnika su već došle u nekom obliku - poput plaćene pretplate. Emojiji za pretplatnike i sekcije za komentare mogli bi dobiti smisla u sljedećem testu TikToka: softver za streaming na stolnom računalu pod imenom TikTok Live Studio. Konačno, tu je i mogućnost filtriranja po ključnim riječima još jedan je TikTokov pokušaj čišćenja stranice For You.

Druge procurene i trenutno nerealizirane ideje poput avatara i audio prijenosa pokazuju TikTokove planove za potencijalnu ekspanziju. Ako mogu raditi video prijenose - ne postoji razlog zašto ne početi zarađivati na audio prijenose, zaključuje TechCrunch.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: